FlowIO: Yumuşak Robotlar ve Programlanabilir Malzemeler İçin Devrim Niteliğinde Bir Platform

Ali Shtarbanov, Yumuşak Robot Teknolojisini Herkesin Erişimine Sunuyor

Arduino ve Raspberry Pi, elektronik ve bilgisayar dünyasını demokratikleştirdi. FlowIO, yumuşak robotları ve programlanabilir malzemeleri benzer bir şekilde demokratikleştirmeyi hedefliyor. Yumuşak robotlar için geliştirme platformlarının eksikliği, bu alanı çoğu insan için erişilemez kılıyor ve inovasyonu engelliyor. FlowIO platformu, yumuşak robotların yükselen alanını demokratikleştirmek ve araştırmacılar, sanatçılar, tasarımcılar ve yapıcılar için hızlı prototipleme imkanını daha erişilebilir hale getirmek amacıyla geliştirildi.

FlowIO, yumuşak robotların ve programlanabilir malzemelerin kontrolü için tam entegre, genel amaçlı bir geliştirme platformudur. Manyetik olarak bağlanan ve uçuşta değiştirilebilen pompa modülleri ile FlowIO, araştırmacıların, sanatçıların ve yapıcıların çeşitli proje ihtiyaçlarını karşılayabilir. Mobil ve masaüstü grafik arayüzler, Bluetooth kontrolleri ve Arduino ve JavaScript için API'ler içeren bir yazılım araç seti, herhangi bir teknik geçmişe sahip kullanıcıların FlowIO ile yaratıcılıklarını serbest bırakmalarını sağlar.

FlowIO, ana modül, farklı pompa modülleri, genişleme modülleri ve aksesuarları içerir. Ana modül, 7 valf, 2 özel PCB, sensörler, mikrodenetleyici ve bir pil ile şarj cihazını entegre eder. Her pompa modülünde 2 pompa, özel bir PCB ve entegre şarj cihazı bulunan bir pil bulunur. Yardımcı modüller de özel PCB'lerden oluşur. Modüller manyetik olarak bağlanır ve herhangi bir renkte basılabilen 3D baskılı snap-fit kılıflarında bulunur. Tüm donanım tasarımları kamuya açık ve açık kaynaklıdır.

Beş adet pnömatik I/O portu, her biri 7 eylemi gerçekleştirebilen ve üç adet değiştirilebilir pompa modülü (küçük, orta, büyük) farklı basınç (-26 ila 30 psi), boyut ve akış hızı ihtiyaçlarını karşılayabilir. Küçük pompalarla FlowIO'nun boyutları 59x55x28 mm ve ağırlığı sadece 114g'dir. Genişleme modülleri ve aksesuarlar, hem giyilebilir hem de giyilemeyen uygulamalar için ek sensör, kontrol ve montaj seçenekleri sunar. BLE Yeteneği, birden çok API ve bir GUI, FlowIO ile etkileşim için çeşitli seçenekler sunar.

FlowIO, kullanıcıların yumuşak robot projelerini hızla hayata geçirmelerini ve pnömatik, elektronik tasarım veya kontrol yazılımı yazma zamanı harcamak yerine aktüatörler ve deneyimler geliştirmeye odaklanmalarını sağlar. Mini boyut, pil işletimi ve çeşitli modüller ve aksesuarlar, FlowIO'yu şişirme, vakum, serbest bırakma, basınç algılama ve akış değişkenliği içeren hem masaüstü hem de giyilebilir uygulamalar için uygun hale getirir. Birden çok API ve GUI, herkesin cihazı kolayca kullanabilmesini sağlar.

FlowIO, ilk tam entegre, minyatür pnömatik platformdur ve yumuşak robotlar ve programlanabilir malzemelerin kontrol, aktüasyon ve algılamasını sağlar. Değiştirilebilir, manyetik olarak bağlanan modüller seti, çeşitli pnömatik kontrollü projeler üzerinde çalışan araştırmacıların, sanatçıların, tasarımcıların ve yapıcıların çeşitli uygulama ihtiyaçlarını karşılamasını sağlar. Mobil ve masaüstü grafik arayüzler, Bluetooth kontrolleri ve Arduino ve JavaScript için API'ler içeren bir yazılım araç seti, herhangi bir teknik geçmişe sahip kullanıcıların FlowIO ile yaratıcılıklarını serbest bırakmalarını sağlar. Siz ne yaratacaksınız?

FlowIO, 2021'de A' Bilimsel Araçlar ve Araştırma Ekipmanları Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikler ve muhteşem sanatsal beceri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi gösterir ve olumlu duygular, hayret ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ali Shtarbanov
Görsel Kredileri: Ali Shtarbanov
Proje Ekibi Üyeleri: Ali Shtarbanov Hyejun Youn Ozgun Afsar Advisor: Dr. Joseph Paradiso of MIT Media Lab
Proje Adı: FlowIO
Proje Müşterisi: Ali Shtarbanov


FlowIO IMG #2
FlowIO IMG #3
FlowIO IMG #4
FlowIO IMG #5
FlowIO IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun