Jackery: Güneş Enerjisi ile Taşınabilirlik ve Dayanıklılığı Birleştiren Yenilikçi Tasarım

Wei Bai, Zhifeng Tang, Xiaowei Yin ve Tao Yang'ın Tasarladığı Solar Panel Seti

Jackery, dış mekan kullanımında karşılaşılan su geçirmezlik, kolay hasar alma ve taşınabilirlik sorunlarına dayanarak tasarlanmış bir güneş panelidir. Bu ürün, markanın enerji depolama ürünlerinin PI stilini benimseyerek ürünlerin aile tasarımını gerçekleştirir. Ürün, alüminyum çerçeve ve silikon köşe kullanarak ürünü korurken ağırlığını da azaltır.

Jackery'nin fotoelektrik dönüşüm oranı %24'e kadar çıkar ve fotovoltaik panel IP67 su geçirmez ve toz geçirmezdir. İki veya daha fazla ünite, Jackery'nin dış mekan güç kaynağını aynı anda şarj etmek için paralel olarak bağlanabilir, bu da şarj hızını artırır. Ürün, entegre kalıplama teknolojisi kullanır. Ürün, 6 kategori test maddesi ve 9 kalite test prosedürünü geçmiş ve UL güvenlik test standartlarına uygundur. Ayrıca, kullanıcı güvenliğini sağlamak için kendi geliştirdiği BMS pil yönetim sistemi ve otomatik test ekipmanını kullanır. Hava direnci performansında iyi olan ETFE ambalaj malzemesi kullanır ve ömrü 25-30 yıl arasında olabilir.

Jackery, kullanıcıların gerçek ihtiyaçlarına göre uygun fotovoltaik panelleri seçmelerine olanak sağlar. Katlanabilir fotovoltaik paneller, taşınabilirliğini büyük ölçüde artırır. Fotovoltaik paneller, kullanıcıların sadece güç kaynağını şarj etmek için bağlamanız gereken bir geri çekilebilir güç kablosu ile birlikte gelir.

Proje, 2020 yılında Shenzhen'de başladı ve Ekim 2021'de Shenzhen'de tamamlanacak. Araştırma hedefi, yeşil enerjiyi tam anlamıyla kullanarak küresel enerji baskısını ve çevresel baskıyı hafifletmektir. R&D Yönü, güneş hücrelerinin entegre kalıplama teknolojisinin kullanılmasıdır. Araştırma Yöntemi, çevrimiçi araştırma verileri ve profesyonel araştırma organizasyonlarından alınan verilerdir. Etki, geleneksel yakıt jeneratörlerine olan bağımlılığı azaltır ve sıfır kirlilik ve sıfır gürültü üretir, bu da daha çevre dostu olmasını sağlar.

Jackery'nin tasarımında karşılaşılan ana zorluklar arasında, braketin nasıl zekice entegre edileceği, katlama yöntemi ve telin depolama yöntemi bulunmaktadır. Braket problemi, yapıdaki teknolojik bir atılımla çözülmüş ve braketin sınırlı bir alanda sabitlenmesi ve döndürülmesi sağlanmıştır. Tel depolama problemi konusunda, iki tel yuvası eklenmiştir. Daha taşınabilir olması için katlanabilir bir tip geliştirilmiştir.

Jackery, 2021'de A' Energy Products, Projects and Devices Design Award'da Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shenzhen Hello Tech Energy Co.,Ltd
Görsel Kredileri: Shenzhen Hello Tech Energy Co.,Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Wei Bai; Zhifeng Tang-Shenzhen Hello Tech Energy Co.,Ltd
Proje Adı: Jackery
Proje Müşterisi: Shenzhen Hello Tech Energy Co.,Ltd


Jackery IMG #2
Jackery IMG #3
Jackery IMG #4
Jackery IMG #5
Jackery IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun