Solve: Çalışma İstasyonu Yeniden Tanımlandı

S. Cihangiroglu, G. Aykac ve D. Gunaydin tarafından tasarlanan Solve, ev-ofis kültürüne uygun bir çalışma istasyonu sunuyor

Solve, çalışırken ihtiyaç duyulan her şeyin tek bir istasyonda estetik ve ergonomik kombinasyonlarla tasarlandığı bir fikirle yaratıldı. Çalışma yüzeyini en işlevsel şekilde düzenlemeyi hedefliyor. Masa üstü, depolama alanı olarak kullanılabilecek farklı parçaların bir kombinasyonundan oluşuyor. Ayrıca elektronik cihazlar için de uygundur. Arka kenarındaki kanal tabletler için kullanılabilir.

Solve, kullanıcıların kişisel ve profesyonel ihtiyaçlarını karşılayan bir ev-ofis kültürü için uygun bir çalışma istasyonu olarak tasarlandı. Kullanıcılara özelleştirilebilir detaylar sunan estetik ve ergonomik bir çalışma istasyonudur. Ürün, kullanıcılara çalışma motivasyonunu artırmayı hedefliyor. Özelleştirilebilir detaylar sunan estetik ve ergonomik bir çalışma istasyonudur.

Solve, pandemi nedeniyle değişen ve ortaya çıkan ihtiyaçları içeren, çalışma için güncel gereksinimler göz önünde bulundurularak tasarlandı. Birim, evlerde rahat bir çalışma atmosferi oluşturuyor. Ayrıca kullanıcılara, çalışma araçlarını, elektronik cihazları, aydınlatmayı ve depolamayı yerleştirmek için pratik, kompakt bir tasarım sunuyor. Solve, aynı istasyonda tüm fonksiyonları ve detayları çözme yeteneğiyle rasyonel, yaratıcı ve yenilikçi bir üründür. Birim, demonte edilebilir aksesuarlarla kullanıcılarına çok fonksiyonlu çözümler sunar.

Solve, bir MDF masa üstü, ana yüzeyi taşıyan ve iki profili birleştiren bir metal çerçeve ve iki destekleyici ahşap ayakla oluşturulmuştur. Masa üstünde 2 gizli çekmece, 3 gizli kutu, 2 kablo kanalı ve bir boşluk bulunmaktadır. Metal çerçeve, yapışkan notlar, tabletler veya not defterleri için bir destek ve demonte edilebilir aksesuarlar gibi aydınlatma ve gizlilik hissi için de kullanılabilir. Diğer ara bölüm çerçeveyi birleştirir, bacakları dinlendirmek ve çöp kutusu için askı olarak kullanılabilir. Masa 136x75 cm ölçülerindedir. Ürünün toplam boyutları 144x 94x 75 cm'dir. Masa yüksekliği 74 cm'dir.

Solve çalışma istasyonu, ana işlevinin yanı sıra farklı alt işlevler sunar. Tasarım ev-ofislerde kullanılır, ancak aynı zamanda kamu ofisleri için de uygundur. Demonte edilebilir gizlilik hissi, dinamik alanlarda rahat bir odak noktası sağlar.

Solve'ın tasarım fikri Haziran 2020'de başladı ve tasarım süreci Şubat 2021'de Ankara'da tamamlandı. Tasarımın ana amacı, evlerinde uzun süre çalışan kullanıcılar için çok fonksiyonlu, kompakt, pratik, estetik ve basit bir çözüm oluşturmaktır. Fikrin bir diğer amacı ise, çalışma yüzeyini kullanıcılar için en uygun şekilde detaylandırmak ve bu yüzeyi, farklı işlevlere sahip metal profillerle taşımaktır.

Pandemi nedeniyle tasarım üretilemedi. Ancak, Solve, ev-ofis kültürü için uygun bir çalışma istasyonu olarak tasarlandı. Kullanıcılara özelleştirilebilir detaylar sunan estetik ve ergonomik bir tasarımdır. Ürün, kullanıcılara çalışma motivasyonunu artırmayı hedefliyor. Solve, ana işlevinin yanı sıra farklı çözümler sunar. Tasarım ev-ofislerde kullanılır. Demonte edilebilir gizlilik hissi, dinamik alanlarda rahat bir odak noktası sağlar.

Solve, 2021'de A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü: İyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: D.Günaydın, M.S.Cihangiroglu, G.Aykaç
Görsel Kredileri: Dilşa Günaydın Temel
Proje Ekibi Üyeleri: Aykaç Gökçe N., Cihangiroğlu M. Selcan, Günaydın Temel Dilşa
Proje Adı: Solve
Proje Müşterisi: D.Günaydın, M.S.Cihangiroglu, G.Aykaç


Solve IMG #2
Solve IMG #3
Solve IMG #4
Solve IMG #5
Solve IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun