Villa Antioquia: İç ve Dış Mekanların Sürekliliğini Yansıtan Özgün Tasarım

Dante Luna'nın Modern Karayip Stili ile Yarattığı Eşsiz Mimarlık Anlayışı

Villa Antioquia, iç ve dış mekanların sürekliliği fikri üzerine tasarlandı. Yerel malzemeler ve özel inşaat teknikleri kullanılarak geliştirilen yeni bir çağdaş Karayip stili, geleneksel önerilere meydan okuyor.

Dante Luna tarafından tasarlanan Villa Antioquia, iç mekanların, hem fiziksel hem de görsel olarak, arazi dışındaki alanlarla geçirgenliğini sağlama fikri üzerine geliştirildi. Tasarımı, doğal havalandırmayı tercih eden iklimsel stratejilerin kullanılması ve manzaranın keyfini çıkararak dönüştürülebilir alanlar oluşturulması gibi yerin koşullarından etkilenmiştir.

Yapının duvarları, sütunları ve kirişleri, perspektif ve mekansal değerlendirmenin nihai estetiğinin bir parçası olacak şekilde düşünüldü. Sütunlar, gölgeler ve desenler oyunu yaratan özel bir kalıp kullanılarak şekillendirildi. Bu teknik, gün boyunca değişen bir gölge ve desen oyunu yaratır ve mimari öğenin, projenin iç tasarımı için anahtar bir parça olan yapıcı dürüstlüğe dönüştürülmesini sağlar.

Villa Antioquia, 2.630 metrekarelik bir arsa üzerinde 1130 metrekarelik bir inşaat alanına sahip özel bir konuttur. Yerel malzemeler, doğal yontma taşlar ve ahşap kaplamaların birleşimi, büyük formatlı mermer karoların oluşturduğu çağdaş renk paleti ve tropikal Karayip yerinin tipik dokularını yaratır.

Bu villa, bir ailenin yazlık konut ihtiyacını karşılamak amacıyla tasarlandı. Karayip'in iklimsel faktörlerini dikkate alarak, geniş bir konsolun üzerine yerleştirilen villa, ana girişin eşiğini oluşturan mimari bir öğe ile karşılanır. Bu, çeşitli ışık girişlerine sahip ana zarfın tasarlanmasına yol açtı. Stratejik olarak tasarlanmış sürekli dikey doğal ışığı kaplayan tavan pencereleri, birinci seviyenin iç alanlarını aydınlatır.

Projede karşılaşılan en büyük zorluk, eğimli bir çatının %60'ını oluşturmak zorunda olan kompleksin düzenlemeleriyle ilişkilendirmekti. Mimari çözüm, ilk izlenimde, insan ölçeğinde, düz bir çatıyı taklit eden hafif bir çatı geliştirmekteydi. Bu, iç mekanları aydınlatmak için sürekli dikey doğal ışığı kaplayan stratejik tavan pencereleri gibi çeşitli ışık girişlerine sahip ana zarfın tasarlanmasına yol açtı.

Villa Antioquia, Joel Alvarez Torres tarafından çekilen fotoğraflarla görselleştirildi. Tüm telif hakları 2021 yılında Dante Luna Arquitectos'a aittir. Bu tasarım, 2021 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülünü kazandı. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Dante Luna
Görsel Kredileri: Joel Alvarez Torres
Proje Ekibi Üyeleri: Dante Luna Guerrero, Sarah Tió, Nicolás Naranjo, José Luis Rojas, Wilmeer De Los Santos, Gustavo Toribio, Jhosenth Gonzalez, María Nang ,Patricia Alvarez, Claudia Nuñez
Proje Adı: Villa Antioquia
Proje Müşterisi: Dante Luna


Villa Antioquia IMG #2
Villa Antioquia IMG #3
Villa Antioquia IMG #4
Villa Antioquia IMG #5
Villa Antioquia IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun