Apex: Kablosuz Aydınlatmanın Zirvesi

Peter Ellis ve Gabriel Tam, Aydınlatma Tasarımında Yenilikçi Bir Soluk

NEOZ, 1995'te Magill kablosuz masa lambası ile kablosuz aydınlatma alanında öncülük eden bir marka. 25. yılını kutlamak için Peter Ellis ve Gabriel Tam liderliğindeki tasarım ekibi, Apex'i tasarladı. Apex, orijinal Magill'e saygı duruşunda bulunan, yüksek kaliteli ve sürdürülebilir bir lamba. Tasarım ekibi, Magill'in saf geometrik kalitesini korurken, aynı zamanda kompakt ve son derece sağlam bir ürün yarattı. Apex, dokunulduğunda hoş bir his uyandırıyor, şarj etmesi basit ve masalar için parlama yapmayan kullanışlı bir ışık sağlıyor.

Apex, çıktı verimliliğini en üst düzeye çıkarmaya odaklanmış bir tasarıma sahip. İç konisinde parlama yapmayan yumuşak bir ışık sağlar, bu sayede ev ya da restoran gibi mekanlarda sıcak bir ambiyans yaratır. Restoran masasında merkezi ışık kaynağı olarak kullanılmak üzere tasarlanan Apex, kablosuz tasarımı ve kompakt boyutu sayesinde masa düzenlemelerinde esneklik sağlar ve özellikle Covid döneminde temizliği kolaylaştırır. Kolayca tutulabilen ve sadece mekanik bağlantı elemanlarına sahip olan bu lamba, kolayca tamir edilebilir, bu da dayanıklılığını ve sürdürülebilirliğini artırır.

Lambanın gövdesi, katı pirinç veya alüminyum alaşımdan hassas bir şekilde işlenmiş ve bir akrilik tüp aracılığıyla içine enjeksiyonla şekillendirilmiş bir forma mekanik olarak bağlanmıştır. Lambada sadece mekanik bağlantı elemanları bulunur, bu da onun tamir etmesi, yükseltmesi veya geri dönüştürmesi basittir. Bir parça değişimi gerektiğinde, lamba kullanıcı tarafından herhangi bir alete gerek kalmadan kolayca sökülebilir. Bu, misafirperverlik sektöründeki müşterilerimiz için anahtar bir düşünce olmuştur.

Apex, katı pirinç veya 6 farklı renkte anodize alüminyum seçenekleriyle sunuluyor. Lambanın boyutları 208mm x 80mm'dir ve IP52 koruma sınıfına sahiptir. Lamba, özel olarak tasarlanmış 1W 2600K 94CRI LED diskli V4.5 kablosuz lamba kontrol ünitesi ile donatılmıştır. Japon yapımı Panasonic Lityum-İyon şarj edilebilir bir pil ile çalışır ve 2900mAh kapasitesi ile en yüksek parlaklık ayarında 100 lümen aydınlatma sağlayarak 10 saatten fazla çalışma süresi elde edebilir.

Apex, basit bir 3 adımlı dokunmatik anahtar işlemine sahiptir. Tek Lamba Şarj Cihazımız, Apex'i doğrudan şebeke gücü kullanarak şarj edebilir veya güç verebilir. Lambayı dock üzerinde döndürerek parlaklığı kontrol edebilirsiniz. Ticari misafirperverlik kullanıcılarımız için 48 lambaya kadar şarj ve depolama platformları sunuyoruz. Kullanım kolaylığı için, lamba şarj dock'una geri döndüğünde otomatik olarak kapanır.

Tasarımın konsept aşaması Kasım 2017'de Sydney, Avustralya'da başladı. Ürünün üretimi Haziran 2020'de başladı ve Aralık 2020'de piyasaya sürüldü. Tasarım sürecinde, dağıtım ortaklarımız, aydınlatma profesyonelleri ve mevcut müşterilerimizle çevrimiçi anketler ve danışma oturumları gerçekleştirdik. Bu sayede, ışık çıktısı ve ürün dayanıklılığının onların ana ilgi alanları olduğunu belirledik.

Apex kablosuz masa lambası, parlama yapmayan bir ışık ve iç metalik koni üzerinde yumuşak bir ışık sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu, herhangi bir masada ana ışık kaynağı olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Pil gücü ve kompakt tasarımı, masa düzenlemelerinde esneklik sağlar ve temizliği kolaylaştırır. Sürdürülebilirlik, NEOZ'un tasarım etosunun büyük bir parçasıdır, bu nedenle CNC metal gövde sadece mekanik bağlantı elemanları ile monte edilmiştir, bu da son kullanıcı tarafından bakım, yükseltme ve geri dönüşümü teşvik eder.

Apex, 2021'de A' Aydınlatma Ürünleri ve Aksesuarları Tasarım Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir. Bu ödül, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirler için verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Peter Ellis & Gabriel Tam
Görsel Kredileri: Photography by Jackie Chan Videography by Moby Siddique
Proje Ekibi Üyeleri: Peter Ellis Gabriel Tam
Proje Adı: Apex
Proje Müşterisi: Peter Ellis & Gabriel Tam


Apex IMG #2
Apex IMG #3
Apex IMG #4
Apex IMG #5
Apex IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun