Sadler: Devrimsel Tasarımı ve Fonksiyonelliğiyle Yenilikçi Katlanabilir Elektrikli Bisiklet

Gianluca Sada'nın Tasarladığı Sadler, Sürdürülebilir Yaşam Tarzını Destekleyen Yenilikçi Bir Ulaşım Çözümü Sunuyor

Çevre dostu bir ulaşım sistemi oluşturma hedefiyle tasarlanan Sadler, geleneksel bisiklete dinamizm katıyor. Katlanabilir ve taşınabilir tasarımı, çevreci bir yaşam tarzını benimseme arzusunun arttığı bir dönemde, bisikleti daha da cazip bir seçenek haline getiriyor.

Gianluca Sada tarafından tasarlanan Sadler, karbon fiberden yapılmış, merkezi boş bir bisiklet. Katlandığında sadece 26 inç ölçen bu bisiklet, dünyanın en kompakt tasarımına sahip. Klasik, 3 vitesli ve elektrik motorlu olmak üzere üç versiyonu bulunan Sadler Bisiklet, sokak, kentsel ve hafif dış mekan ortamlarına uygun, çok yönlü ve hafif bir tasarıma sahip. Sadler Bisiklet'in yenilikçi tasarımı, işlevselliği ve özel malzemeleri bir araya getiriyor.

Sadler bisiklet, karbon fiber Epoxy Reçine Sistemi çerçeve ve kaplama, havacılık alüminyum alaşımı ana gövde, anodize jantlar, gerçek ahşap profillerle karbon fiber carter, tüp sap ve gerçek İtalyan el işi deri ergonomik koltuk ile donatılmıştır. Üç vitesli pedal mili ve sürüş mili üzerine yerleştirilmiş elektrik motoru seçenekleri mevcuttur. Batarya seviyesi, bluetooth uygulaması aracılığıyla izlenebilir.

Sadler bisiklet, pratik bir trolley sayesinde dünyanın en kompakt taşınabilir boyutuna tek bir hareketle katlanabilir. Çift zinciri sayesinde, sistem pedal itişini 1'den 4'e çarpar ve geleneksel bir bisikletin performansını yakalar.

2010 yılında Torino'da başlayan proje, 2020'de Adler Airola tesisinde prototip aşamasına ulaştı. Sadler, IDEA-TO 2010'un birincilik ödülünü kazandı, 2010'da 200 Genç İtalyan Yetenekler arasında seçildi, 2014'te MIA – Macchianera Italian Ödülleri'nde 10 Start-up arasında yer aldı, 2020'de Altın A’ Tasarım Ödülü ve D’AC 2020'yi kazandı.

Sadler, otomotiv mühendisliği alanında mezuniyet tezi olarak tasarımcı Gianluca Sada'nın fikrinden doğdu. Sadler'in hedefi, 26 jant standart boyutlarına sahip bir bisiklet tasarlamak ve taşıma aşamasında çok az yer kaplamaktır. Jantsız tekerlekler, katlandığında az yer kaplaması, tek hareketle katlanabilme özelliği ve sırt çantası olarak kullanılabilen ambalajı, bu projenin yenilikleridir.

Katlanabilir bir bisiklet projesi, ağırlıkların ve boyutların azaltılması üzerine birçok çalışmayı gerektirdi. Bu, geçmişte bisikletlerin aşırı küçük boyutlarda tasarlanmasına yol açtı. Bunlar, istikrar pahasına kompaklık ve taşınabilirliği önceliklendiren azaltılmış çerçeve ve tekerlek boyutlarına sahip. Bu, sürüş sırasında sürücünün pozisyonunu ve düzensiz zeminlerden önemli ölçüde etkilenen azaltılmış tekerlek boyutunu etkiler. Rijit çerçeve, onları taşıma sırasında pek esnek yapmaz.

Sadler, karbon fiberden yapılmış, merkezi boş bir bisiklet ile yenilikçi bir tasarıma sahip. Katlandığında sadece 26 inç ölçen bu tasarım, dünyanın en kompakt tasarımıdır. Klasik, plus (üç vitesli) ve e-bike (elektrik motorlu) olmak üzere üç versiyonu bulunan Sadler Bisiklet, sokak, kentsel ve hafif dış mekan ortamlarına uygun, çok yönlü ve hafif bir tasarıma sahip. Tümü İtalya'da üretilen Sadler Bisiklet'in yenilikçi tasarımı, işlevselliği ve yüksek kaliteli malzemeleri birleştiriyor.

Tasarım, endüstriyel buluş patentine sahip: Jantsız tekerleklerle katlanabilir bisiklet. Patent, 2010'da İtalya'da, 2011'de Avrupa'da ve 2021'de ABD'de başvuruldu. Bu tasarım, 2021'de A' Araç, Mobilite ve Ulaşım Tasarımı Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve dünyayı arzu edilen özellikleriyle önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Gianluca Sada
Görsel Kredileri: All images and videos are property of Sadler Bike.
Proje Ekibi Üyeleri: Designed by Gianluca Sada Product Manager Luca Scudieri for Adler Group Marketing and Communication by Gruppo Stratego
Proje Adı: Sadler
Proje Müşterisi: Gianluca Sada


Sadler IMG #2
Sadler IMG #3
Sadler IMG #4
Sadler IMG #5
Sadler IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun