Xiaoshan: Doğanın Zarafetini Yansıtan Minimalist Bir Ev Tasarımı

Huangming Lin’in Bionik Organik Eğrilerle Hayata Geçirdiği Doğal Formların Güzelliği

Doğal formların güzelliğini -eğriler, dokular, ışık, dokunsal izlenimler- tasarımı aracılığıyla göstermeye çalışan tasarımcı Huangming Lin, insanlar ve ilkel doğa arasında bir rezonans uyandırıyor. Bu özel proje, yaşamın sessiz ve hassas dokusunu deneyimlemek için burada doğal olarak bulunan detayları ve güzellik algısını keşfetme odaklanıyor.

Xiaoshan projesi, Huangming Lin tarafından tasarlanan ve hayata geçirilen bir konut projesidir. Bu proje, hayatın yeni bir bölümüne başlayan bir aile için daha fazla hayal gücüne yer bırakmayı hedefliyor. Bionik organik eğrilerle çevrili "salonun" içsel sınırları artık belirgin değil ve kullanıcının alışkanlıklarına hitap eden hafif yiyecek şeritleri, çeşitli yaşam sahnelerine doğal olarak dönüştürülüyor.

Proje, gölgeli ahşap kaplama, saç çizgisi bronz paslanmaz çelik, kahverengi mermer, sanatsal el kazımalı boya gibi çeşitli malzemeler kullanılarak gerçekleştirildi. Eğri tavan, klimanın hava çıkışı ve duvar ışığı ile birleştirilerek doğal bir yürüyüş hareketi oluşturuyor. Özel olarak tasarlanmış bionik yemek alanı aydınlatması da projeye dahil edildi.

Xiaoshan projesi, 380 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Proje, WABISABI stilinden ilham alıyor. Bu stil, Japonya'nın kusurlu güzelliğinden kaynaklanıyor ve tüm hayranlık duygusunu ve iç huzur ifadesini yansıtıyor. Aynı zamanda minimalist tarzın konsepti ile de örtüşüyor, bu da dini Budizm'in "Zen"inden geliyor. Bu konseptler, tasarım projesi araştırmasında kullanıldı ve iyi bir şekilde birleştirildi.

Projenin en büyük zorluğu, uygun eğri oranı ve gereksiz tasarım şekillerinin kısıtlaması oldu. Çin'deki iç dekorasyon projesi, genel üretim sistemini kullanır ve özel olarak özelleştirilmiş eğri tavanlar, yerinde çalışanlar tarafından el yapımı olmalıdır ve proje alanında kalıpların tekrarlanması gerekmektedir. El kazımalı boyanın dokusu, mükemmel sonuçları elde etmek için tekrarlanan denemeler gerektirir. Bu nedenle, bu proje insan işçilik için oldukça maliyetlidir. Ancak inşaat ekibim ve ben bu engelleri aştık ve maliyet hedefleri ile tasarım etkileri arasında başarılı bir denge bulduk.

Proje, Hangzhou'da Mayıs 2019'da başladı ve Ağustos 2020'de tamamlandı. Bu tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: LIN HUANG MING
Görsel Kredileri: IMAGE CREDITS: Photographer HANMO VISION and Lin Huang Ming, 2021. VIDEO CREDITS: Lin Huang Ming, 2021. SOUND CREDITS: none
Proje Ekibi Üyeleri: Shihhung Chen , Chiwei Lee , Nienchun Wei
Proje Adı: Dibao
Proje Müşterisi: LIN HUANG MING


Dibao IMG #2
Dibao IMG #3
Dibao IMG #4
Dibao IMG #5
Dibao IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun