Harmony Mindfulness: Doğal ve Rahat Bir Yaşam Alanı

Ping-Yang Chen'in Tasarladığı, Farklı Hayat Gereksinimlerine Uygun, Çeşitli Stiller ve Tonlarla Sunulan Konut Alanı

Harmony Mindfulness, doğal ve rahat bir karışım ve eşleştirme stiliyle sunulan bir konut alanıdır. Farklı yaşam gereksinimlerini karşılamak için çeşitli stiller ve tonlar kullanılmıştır. Bu tasarım, hayatın tatlı bir şekilde sizi sarıp kalbinize nüfuz ettiği bir anı temsil eder.

Tasarımın özgün özellikleri arasında, misafir yemek alanının bağımsız olmasını sağlamak için duvara monte edilebilen dönen bir TV kolonu bulunur. Bu sayede gereksiz alan israfı önlenmiştir. Mutfak alanında ise karbonize kaplama kullanılmıştır, bu da su bitkisi tankının orijinal bitki etkisi ile mekanın görsel algısının tutarlı olmasını sağlar.

125 metrekarelik bu projede, ana yatak odasının genel stili karbonize kaplama malzeme kullanılarak belirlenmiştir. Diğer duvarlar ise mat doku kullanılarak ana duvarın temasını belirginleştirir. Misafir odasının stili ise hafif endüstriyel tarzda tasarlanmıştır ve açık tavan, malzeme israfını azaltırken, düşük formaldehitli malzemelerin kullanılması da malzeme buharlaşmasından kaynaklanan sağlık tehlikelerini azaltır.

Proje, 2020 yılında Taoyuan, Tayvan'da tamamlanmıştır. Genel tasarım, sürdürülebilir gelişmedeki Yeniden Kullanım ve Geri Dönüşüm stratejileri kavramını benimser. Bazı modelleme malzemeleri doğal ince taş levhalardan yapılmıştır ve yüzey, geniş çaplı taş levha kullanımının neden olduğu çevresel zulmü azaltmak için saf doğal kayaçtan kesilmiştir. Tavan süslemesi azaltılabilir ve açık tavan, alanı ayırt eder, malzemeyi tasarruf eder ve enerji tüketimini azaltır.

Batıya maruz kalma sorununu çözmek için, batıya maruz kalan yüzeydeki perdeler, ortasında bir hava tabakası olan elektrikli organ perdeleri kullanır. Bu sayede yaz ve kış aylarında ısı yalıtımı sağlanır ve akıllı elektrik yöntemleri, ev sahiplerinin ev yaşamlarında kullanımını kolaylaştırır. Tüm evler, Daikin ısı değiştiricileri kullanır, bu sayede yapay zeka ve özel hava durumu izleme aracılığıyla ev hava sıcaklığı ve nemini, PM2.5, karbondioksit konsantrasyonunu, formaldehiti, organik gazı vb. otomatik olarak kontrol edebilir ve iç mekanlardaki alerjenleri azaltabilir.

Harmony Mindfulness, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve yenilikçi tasarımı temsil eden, teknik özellikleri güçlü ve sanatsal becerisi olan tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede kalite sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ping-Yang Chen
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer WJ Photo Studio, Harmony Mindfulness, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Ping-Yang Chen, Yi-Fen Kuo
Proje Adı: Harmony Mindfulness
Proje Müşterisi: Ping-Yang Chen


Harmony Mindfulness IMG #2
Harmony Mindfulness IMG #3
Harmony Mindfulness IMG #4
Harmony Mindfulness IMG #5
Harmony Mindfulness IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun