Shunsuke Ohe'nin 90 Yıllık Japon Binasını Estetik Salona Dönüştürme Projesi: Mouiller

Doğu ve Batı'nın Karışımı Bir Atmosferle Yeniden Hayat Bulan Eski Bir Depo

Shunsuke Ohe, 90 yıllık bir Japon binasını, Doğu ve Batı'nın karışımı egzotik bir atmosferle yeniden tasarlayarak estetik salon haline getirdi. Bu proje, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü.

90 yıllık bir Japon binasının yeniden tasarımı, Shunsuke Ohe'nin Mouiller projesinin merkezinde yer alıyor. Eski bir depo olarak inşa edilen bu iki katlı bina, tamamen yenilenerek estetik salon olarak hayata döndü. İç ve dış mekanın eski görünümünü koruyan Ohe, ekstra dekorasyonlardan kaçınarak mekanı basit ve dinamik bir hale getirdi. İç mekan, bir atrium ile oldukça canlı bir görünüme kavuştu.

Ohe, 90 yıllık malzemeleri koruyarak ve yeni malzemelerle karıştırarak bu dönüşümü gerçekleştirdi. Tavan, duvarlar ve zemin, farklı malzemelerle yeniden tasarlandı. İlk kat, resepsiyon alanı, görüşme alanı ve etkinlik alanı olarak düzenlenirken, tedavi kabinleri ve toz odaları ikinci kata yerleştirildi.

Projenin en önemli özelliklerinden biri, ikinci katta yer alan tedavi kabinlerinin düzenlemesidir. Kabinler, gizliliği korurken mekanın dinamizmini sağlamak için dairesel bir düzenle yerleştirildi. Bu düzen, tedavi sırasında çıplak kalacak olan kişilerin endişelerini gidermek için tasarlandı. Ayrıca, birinci kattan ikinci katın tavanına kadar uzanan 10 metrelik bir atrium, mekana dinamizm katıyor.

Proje, 2021 yılında Ağustos ayında başladı ve Ekim ayında tamamlandı. Mouiller projesi, Shunsuke Ohe'nin önderliğinde, Natsuki Sudo ve Miyuu Ochiai'nin aydınlatma tasarımı desteğiyle gerçekleştirildi. Projenin fotoğrafları, Tetsuro Goto tarafından çekildi.

Mouiller projesi, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu projeler, pozitif duygular yaratır ve daha iyi bir dünya oluşturmayı hedefler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SHUNSUKE OHE
Görsel Kredileri: Photograph : TETSURO GOTO by ISOLA Inc.
Proje Ekibi Üyeleri: Interior design : SHUNSUKE OHE Lighting design : NATSUKI SUDO and Miyuu Ochiai
Proje Adı: Mouiller
Proje Müşterisi: SHUNSUKE OHE


Mouiller IMG #2
Mouiller IMG #3
Mouiller IMG #4
Mouiller IMG #5
Mouiller IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun