Yeniden Kullanılabilir Çözüm: Ztraw

Thinkthing Studio Ltd. tarafından tasarlanan, taşınabilir ve hijyenik bir yeniden kullanılabilir pipet

Yeniden kullanılabilir pipetlerin popülerliği artıyor, ancak bu ürünlerin kullanımı ve temizliği konusunda bazı sorunlar yaşanıyor. Thinkthing Studio Ltd. tarafından tasarlanan Ztraw, bu sorunları çözüyor ve yeşil yaşam tarzını benimsemeyi daha kolay hale getiriyor.

En az 37 ülke, tek kullanımlık pipetlerin kullanımını kısıtlamayı planlıyor. Bu durum, yeniden kullanılabilir pipetlerin popülerliğini artırıyor. Ancak, yeniden kullanılabilir pipetlerin insanları fiziksel olarak yaraladığına ve kalıp oluşumuna neden olduğuna dair raporlar var. Bu durum, insanların pipet ihtiyacı olmasına rağmen, kullanacakları pipetin kalitesi konusunda endişe duymalarına neden oluyor. Thinkthing Studio Ltd., ürünlerini basit ve kullanıcı dostu hale getirerek, yeşil yaşam tarzını sürdürmenin zor olduğuna dair inancı değiştirmek istiyor.

Ztraw, yeniden kullanılabilir pipetlerin karşılaştığı en büyük sorunları çözen katlanabilir ve cebinizde taşıyabileceğiniz bir çözüm. Her köşesini temizlemek için açın ve onu her yere taşıyabileceğiniz şık bir çanta ile tekrar katlayın. Antibakteriyel bileşik karışımlı PP & TPE malzeme ile üretilmiştir, bu sayede pipetinizin güvende olduğunu garanti eder. Ayrıca, çantanın yıkanabilir olması bakteri oluşumunu önler. İnsan ergonomisine uygun, uygun fiyatlı ve ilk defa şık bir çevre dostu ürün olan Ztraw, sağlam bir üçgen şekli, dairesel bir ağız açıklığına dönüştürür.

Ztraw, enjeksiyon kalıplama ile üretilir; polipropilen bileşen katılaştıktan sonra, Ztraw'ın yumuşak eklemi için termoplastik elastomerler enjekte edilen başka bir kalıba yerleştirilir. Çantanın iç duvarını su geçirmez hale getirmek ve çantanın görünümünü etkilememek için PU ve PEVA olmak üzere iki tür malzeme laminasyonla birleştirilmiştir. Ancak, PEVA, mıknatısı sabitlemeyi zorlaştırır ve bunu güvence altına almanın bir yolunu bulmamız gerekir. Bu nedenle, özel bir yapıştırıcı ve mıknatısı sabitlemek için vakumla şekillendirilmiş bir plastik kutu bulduk.

Ztraw, taşıma sırasında karbon ayak izini en aza indirmek ve ekstra malzeme kullanımını sınırlamak için düz paket ambalajında gelir. Ztraw'ı kullanmak için, önce Ztraw'ı gövde boyunca dikey çizgiye göre katlayın. Daha sonra, ilk ve son bölümler üst üste gelene kadar onu üçgen şekline katlayabilirsiniz. Taşımak için, pipeti açıp bir havlu/kağıt mendil ile silin ve yarıya katlayıp sağlanan çantaya koyun.

2018 yılında fikir ortaya çıktı ve 2020 Mart ayında Kickstarter'da resmi olarak başlatıldı. Üretim, Haziran ayında Çin'deki fabrikamızda başladı ve daha sonra Hong Kong'daki St. James' Settlement korunan atölyesinde monte edildi. Ürün, 2020 Temmuz ayında alıcılara gönderilmeye başlandı.

Yeniden kullanılabilir pipetlerle ilgili mevcut sorunlar üzerine çevrimiçi araştırmalar yaptık ve piyasadan birkaç farklı tasarımı test ettik. Mevcut tasarımların en yaygın problemi, temizlenmelerinin zor olması ve iç duvarlarda kalıp oluşumuna neden olmalarıdır. Bu nedenle, açılabilecek mevcut yeniden kullanılabilir pipetlere baktık ve açık bir yapı ile hava kaçağı olasılığını dengelemek için, genellikle daha büyük boyutlarda ve daha sert malzemelerle daha güçlü bir yapı oluştururlar veya açılışı gizlemek için yumuşak lastik malzemeler kullanırlar. Ancak bu durum, pipetin daha az sağlam olmasına neden olur. Ayrıca, birçok kişi yeşil ürünlerin stil sahibi olmadığını düşünüyor. Estetiğin her şey olduğu bir çağda, yeşil ürünler ilk bakışta diğer ürünler gibi öne çıkmıyor. Bu nedenle, Ztraw için bir pazar boşluğu bulduk, çünkü kolay temizlik için açılabilecek sağlam ama kompakt bir pipet yok. İnsanların sürdürülebilir bir yaşam tarzına ilk adımı atmaları zor çünkü bu, yaklaşılması zor görünüyor ve kullanıcı deneyimi eksik. Bu nedenle, bunları göz önünde bulundurarak Ztraw'ı yarattık.

Ztraw'ın şekli ve katlama yöntemleri, gerçek üretim yöntemlerini kullanmadan çok zor elde edilebilir. Ztraw'ın tasarımını yolculuğumuz boyunca ince ayarlamak için, her düzeltme için yeni bir enjeksiyon kalıplama kalıbı oluşturmamız gerekiyor. Bu, çok pahalı ama doğru bir geliştirme süreci. Bu nedenle, Kickstarter'a katıldık, dünyadaki en uygun yeniden kullanılabilir pipeti keşfetme yolculuğumuza daha fazla destek umuyoruz. Ztraw, düz açılabilecek bir katlanabilir pipet olduğu için, normal bir pipet gibi benzer bir kullanıcı deneyimi sağlamak için hava geçirmez bir yapı oluşturmak çok zordur. Bunu başarmak için 1mm'den daha az farkla çok sayıda prototip test ettik ve üretim sırasında herhangi bir yüzde hatasını en aza indirmek için yüksek hassasiyet gerektirir.

Ztraw, yeniden kullanılabilir pipetlerin karşılaştığı en büyük sorunları çözen katlanabilir ve cebinizde taşıyabileceğiniz bir çözüm. Her köşesini temizlemek için açın ve onu her yere taşıyabileceğiniz şık bir çanta ile tekrar katlayın. Antibakteriyel bileşik karışımlı PP ve TPE malzeme ile üretilmiştir, bu sayede pipetinizin güvende olduğunu garanti eder. Ayrıca, çantanın yıkanabilir olması bakteri oluşumunu önler. İnsan ergonomisine uygun, uygun fiyatlı ve ilk defa şık bir çevre dostu ürün olan Ztraw, sağlam bir üçgen şekli, dairesel bir ağız açıklığına dönüştürür.

GB1903150.9,GB1914067.2 gibi fikri mülkiyet haklarına sahip olan Ztraw, 2021'de A' Sürdürülebilir Ürünler, Projeler ve Yeşil Tasarım Ödülü'nde Demir ödülü kazandı. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, dünyayı daha iyi bir hale getirme konusunda olumlu hisler ve tatmin sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Li Sung Shan Jason
Görsel Kredileri: Li Sung Shan Jason
Proje Ekibi Üyeleri: Li Sung Shan Jason, Wong Mung Sha Monsha, Lam Nga Wing Justina, Luk Yu Hei Ashley
Proje Adı: Ztraw
Proje Müşterisi: Li Sung Shan Jason


Ztraw IMG #2
Ztraw IMG #3
Ztraw IMG #4
Ztraw IMG #5
Ztraw IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun