"Kayıp Türler": Lara Wilkin'in Eğitici İllüstrasyonları

Wilkin, Lazarus Etkisi Kampanyası ile Nesli Tükenmiş Türlerin Farkındalığını Artırıyor

Lara Wilkin tarafından tasarlanan "Kayıp Türler", nesli tükenmiş türlerin tarihini eğitici bir şekilde gözler önüne seriyor ve sürdürülebilirlik fikrini genel halk arasında yaymayı hedefliyor. Lazarus Etkisi kampanyasının bir parçası olan bu tasarım, nesli tükenmiş türlerin yeniden canlandırılabileceği ve insan etkisinin doğa üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Wilkin'in tasarımı, Lazarus Etkisi konusunu tanıtmak için bir temel oluşturan üç bilgi grafiği içeriyor. Bunlar; Altı Büyük Kitlesel Yok Oluş, Türlerin Ölüm Saati ve yerel Eğrelti ve Çiçekli Bitkiler (2018 Rote Liste'ye dayanarak) hakkında bir bilgi grafiğidir.

İlk olarak çizim bir düzen oluşturuldu, ardından Adobe Illustrator kullanılarak gerçekleştirildi. Bu tasarımın farklı kılan özelliği, karmaşık ve detaylı bir konuyu anlaşılır bir grafik haline getirebilme yeteneğidir. Bu bilgi grafikleri, Lazarus Etkisi Kampanyası'nın bir parçasıdır ve birlikte tamamlayıcı bir etkileşime özel önem verilmiştir.

Tasarımın en zorlu kısmı, antropolojik, biyolojik ve paleontolojik bilgileri anlaşılır bir grafik haline getirebilmekti. Konu, ölüm ve (kitlesel) yok oluşla ilgilidir. Detaylı ve zengin kontrastlı çizimler, bu ciddi konuyu görselleştirmek ve iletmek için en iyi yol olarak görülüyor.

Wilkin, bu tasarımı Mayıs 2020'de başlattı. Antropolojik, biyolojik ve paleontolojik literatür araştırması yaptı ve çeşitli doğa tarihi müzelerinden destek aldı. Tasarım, detaylara zenginlik katar. Vektör grafikler olarak çizilmişlerdir ve siyah beyaz renklerle çoğu müze senografik kurulumlarına iyi bir şekilde uyum sağlarlar.

"Kayıp Türler", 2021'de A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel seviyede bir yetenek ve yenilik sergileyerek olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lara Wilkin
Görsel Kredileri: Photos: Zoologisches Forschungsmuseum Alexander Koenig Adenauerallee 160 53113 Bonn Germany Tel: +49 228 9122-0 Fax: +49 228 9122-212 Museum für Naturkunde - Berlin Invalidenstr. 43 10115 Berlin Germany Tel: +49 030 889140 - 8591 Fax: + 49 030 889140 - 8814 Naturhistorisches Museum Wien Maria-Theresien-Platz 1010 Wien Tel.: + 43 1 52177-0 Fax: + 43 1 52177-578
Proje Ekibi Üyeleri: Lara Wilkin
Proje Adı: Lazarus Effekt
Proje Müşterisi: Lara Wilkin


Lazarus Effekt  IMG #2
Lazarus Effekt  IMG #3
Lazarus Effekt  IMG #4
Lazarus Effekt  IMG #5
Lazarus Effekt  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun