Vanke Cloud City: Yeni Nesil Sanayi Parkının Aydınlatma Tasarımı

SZ MATT Lighting Design Co., Ltd Tarafından Tasarlanan Vanke Cloud City, Shenzhen'in Teknoloji Gelişimini İlerletiyor

Vanke Cloud City, Shenzhen'in teknoloji gelişimini ilerleten önemli bir güç ve stratejik gelişen endüstrilerin gelişimini sürükleyen Shenzhen'in altı merkez üssünden biri olarak işlev görüyor. SZ MATT Lighting Design Co., Ltd tarafından tasarlanan bu proje, endüstriyel dönüşüm ve yükseltme için yeni bir platform olarak planlanmış bir yeni nesil sanayi parkıdır.

Vanke Cloud City'nin aydınlatma tasarımının benzersiz özellikleri, şehir ölçeğindeki binaların ışığı olarak, tasarım dilinin ana mantığının, CLOUD CITY'nin siluetini ve dört köşesini belirginleştirmesi ve makro düzeydeki görsel etkilerin genel mantığını yansıtmasıdır. Bunun üzerine, aydınlatma tasarımı her binanın iş türüne dikkat eder ve mimari özelliklerini buna göre ifade eder. Bu projede, tasarımcılar süper yüksek bina inşasını vurguladılar ve çekirdek binanın diğer parçalar tarafından çevrildiği katmanlı bir tasarım oluşturdular.

Vanke Cloud City projesi, 394.000 metrekarelik bir alanı kapsar ve 1.335.500 metrekarelik bir inşaat alanına sahiptir. Süper yüksek binaların toplam yüksekliği 280.8 metredir. Proje, Vanke tarafından özel olarak yatırım yapılan 6 parselden biridir. Ayrıca, bu proje bugüne kadar Vanke'nin Çin'in birinci sınıf şehirlerindeki en büyük kentsel karma kullanım projesidir.

Proje, Shenzhen'in ana göç yollarından birinde ve Çin'deki üç göç kuşağının birinde yer aldığı sonucuna varıldı. Her yıl, 180'den fazla göçmen kuş türü Liuxiandong bölgesinden geçer. Çevre koruma açısından, ana kuş göç aylarında ve gece yarısından sabaha kadar olan sürede, işlevsel ışıklar dışında tüm proje ışıkları 10pm'de kapatılır, bu da kuş göçüne yarar sağlar.

Vanke Cloud City'nin tasarımı ve tamamlanması en zor kısımlardı. Proje büyük bir alanı kaplar ve çeşitli bina türlerine, 5 yıl süren uzun bir inşaat sürecine ve 20'den fazla tasarım ekibine sahiptir. Şehir ölçeğinde bir aydınlatma projesi oluşturmak için tasarımcılar, her binanın inşaat sürecini yakından denetlediler, her düğümün mükemmel bir şekilde tamamlandığından emin oldular ve sorunları zamanında çözdüler.

Vanke Cloud City, Shenzhen'in teknoloji gelişimini ilerleten önemli bir güç ve stratejik gelişen endüstrilerin gelişimini sürükleyen Shenzhen'in altı merkez üssünden biri olarak işlev görüyor. Ayrıca, yeni gelişen endüstrilere ev sahipliği yapıyor, şehrin ekonomik gelişiminin yeni bir taşıyıcısı olarak konumlandırılıyor ve endüstriyel dönüşüm ve yükseltme için yeni bir platform olarak planlanıyor.

Vanke Cloud City, 2021'de A' Lighting Products and Fixtures Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmelliğe sahip ve dünyayı arzu edilen özellikleriyle önemli ölçüde etkileyen muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SZ MATT Lighting Design Co., Ltd
Görsel Kredileri: Zhu Zhenghui
Proje Ekibi Üyeleri: MarkMa, Peter Peng, AnnWu
Proje Adı: Vanke Cloud City
Proje Müşterisi: SZ MATT Lighting Design Co., Ltd


Vanke Cloud City IMG #2
Vanke Cloud City IMG #3
Vanke Cloud City IMG #4
Vanke Cloud City IMG #5
Vanke Cloud City IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun