Yueshan Lake Villa: Doğa ile İç İçe Sürdürülebilir Bir Yaşam Alanı

Yinling Qian'ın Tasarladığı Villa, Modern ve Doğalın Çarpışmasıyla Sanat ve Mekanı Buluşturuyor

Yueshan Lake Villa, Yinling Qian tarafından tasarlanan ve Guiyang şehrinde yer alan bir konut projesidir. Villa, doğayla iç içe bir yaşam alanı sunarak sürdürülebilir konut kavramını yeniden tanımlıyor.

Yueshan Lake Villa, Çin'in güneybatısındaki bir plato dağında yer alıyor. Tek ailelik bir villa olan bu yapı, göl kenarında inşa edilmiş ve teraslı araziye dayanıyor. Villa, orman ve göl arasında nefes alıyor ve doğayla uyumlu bir yaşam alanı sunuyor.

Yinling Qian, bu projede mimari, peyzaj ve iç mekan tasarımı üzerinde kapsamlı bir dönüşüm, optimizasyon ve yeniden düzenleme gerçekleştirdi. Bina, ağaçlar arasında hafifçe yüzen sıcak bir taş kutu gibi görünüyor.

Yapının dış görünümü için, cephenin orijinal malzemesi üzerine, sabit temel malzeme makul bir şekilde korunurken, volkanik taş, dış mekan ahşap ızgara ve bölme eklenerek yüzey çizgisinin kontrastı oluşturulmuştur. Ahşap ızgaranın ikincil kaplaması narin ve yumuşaktır, çizgilerin düzeni ve genel uyumu, volkanik taşın pürüzlülüğü ve genişliği ile birleşerek, sanatsal dilde doğanın güzelliğini mükemmel bir şekilde sunar.

İç mekanda ise, farklı işlevsel alanlar doğal taşın ve sıcak ahşap renklerinin farklı yüzey işlemlerini kullanarak mekanın dilini konuşur. İnce metalik yüzey taşla ve yumuşak duvar bezesiyle uyumludur. Peyzaj bahçeciliği ise peyzajı temel alır. Ön bahçe ile arka bahçe arasındaki doğal boşluk, dolambaçlı bir bahçe oluşturur. Sınırlı alan ve çevre, bahçedeki peyzaj resimlerini sergilemek için kullanılır.

Yapının içerisi, göle bakan tam boy camlarla açık ve net bir görünüme sahiptir, panoramik manzaralar sunar. Giriş kısmen yeşilliklerle gölgelenmiştir, bu da göl manzarasını engeller ve bir gizem oluşturur. İlk kat ve yarı yer altı katı, yaşamın paylaşılan aktiviteleri için boştur, ikinci kat ve üstü ise ana yatak odası, çalışma odası ve fitness gibi özel alanlardır.

Yueshan Lake Villa, sürdürülebilir konut ve doğal simbiyotik koloni konseptine göre tasarlanmıştır. Yinling Qian, villanın mimari, peyzaj ve iç mekanı üzerinde genel bir optimizasyon ve yeniden yapılandırma gerçekleştirerek, sakinlerin yaşam kalitesini artırmıştır. Ayrıca, binanın ve çevresindeki doğal çevrenin anlamlı bağlantılar oluşturmasını sağlamıştır.

Yueshan Lake Villa, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zao Li
Görsel Kredileri: Credits belong to Yinling Qian.
Proje Ekibi Üyeleri: Main designer: Yinling Qian.
Proje Adı: Yueshan Lake Villa
Proje Müşterisi: Zao Li


Yueshan Lake Villa IMG #2
Yueshan Lake Villa IMG #3
Yueshan Lake Villa IMG #4
Yueshan Lake Villa IMG #5
Yueshan Lake Villa IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun