Lure Union: Aile Birliğini Kutlayan Modern Bir Konut

Ming-Hong Tsai'nin Tasarımı, Aile Birliğini ve Yaşam Tarzı Çeşitliliğini Kutluyor

Modernizmin birincil kavramı olan yabancılaşmanın aksine, Ming-Hong Tsai tarafından tasarlanan Lure Union, aile birliğini ve çok nesilli yaşamı kutluyor. Bu iki katlı konut, aile üyelerinin çoğunun şehir merkezinde yaşadığı ve tatil veya ulusal bayramlarda bir araya geldiği bir aile evi olarak tasarlandı.

Ev, hem yaşlı hem de genç neslin ihtiyaçlarını karşılamak için hem keyifli stilleri hem de çok fonksiyonlu bir planlamayı birleştirmelidir. Aynı zamanda, yaşlanan toplum trendlerine uyum sağlamak için, hem bina katlarında geniş koridorlar, eşiklerin kaçınılması gibi erişilebilirlik tasarımı yerine getirilmiştir.

Ağacın halkaları, aile birliğinin metaforlarına benzer ve aynı zamanda derin Asya tonlarını ima eder. Bu nedenle, çoğu alanda çeşitli ahşap renkleri bulunur. Derin renkli ahşap kaplama, açık yaşam bölümlerinde zarif bir atmosfer oluştururken; ılımlı ahşap tonları, 'çay odası' ve ev kütüphanesinde rahatlatıcı bir atmosfer yaratır.

Bir dizi geniş dikdörtgen alanı küçük odalara bölen ve her bölümü aynı duvarda bulunan dikişsiz kapılarla bütünleştiren bu ev, mutfak önünde ve kütüphane odasında bulunan cam kayar kapılar sayesinde açık konseptli yaşam alanlarına daha iyi gün ışığı koşulları sağlar.

Proje, 2019 Kasım'da başladı ve 2020 Mayıs'ta tamamlandı. Taoyuan Şehri'nde gerçekleştirilen bu projenin inşaat alanı 222 metrekareydi. Tasarım, tüm aile üyelerinin tercihlerini karşılamak için çeşitli dekorasyon stilleri arasındaki 'en büyük ortak böleni' bulmayı hedefleyen bir araştırmaya dayanıyordu.

Çeşitli iç mekan stillerini uyumsuz ve rastgele bir düzenleme olmadan nasıl bir araya getireceği ve hem dinlenme hem de yaşanabilir işlevleri birleştireceği, gelecekteki 3 nesil aile üyelerine uyum sağlamak için bu projenin önceliği oldu. Ayrıca, yaşlanan toplum trendlerine uyum sağlamak için erişilebilir tasarım da dikkate alındı ve yerine getirildi.

Proje, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2021'de Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve en iyi uygulamaları entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünya oluşturmak için olumlu hisler ve tatmin sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ming-Hong Tsai
Görsel Kredileri: Weimax Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Ming-Hong Tsai Wen-Ju Lu
Proje Adı: Lure Union
Proje Müşterisi: Ming-Hong Tsai


Lure Union IMG #2
Lure Union IMG #3
Lure Union IMG #4
Lure Union IMG #5
Lure Union IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun