Doğa ile İç İçe Bir Mimarlık Stüdyosu: Tepenin Yanındaki Stüdyo

Anand Deshmukh ve Chetan Lahoti'nin Doğayla Bütünleşen Tasarımı

Tepenin yanında yer alan bir konut biriminin mimari bir stüdyoya dönüştürülmesiyle oluşturulan bu stüdyo, doğanın iç mekana akışını sağlayan özgün bir tasarıma sahip.

Anand Deshmukh ve Chetan Lahoti tarafından tasarlanan "Tepenin Yanındaki Stüdyo", bir tepe eteklerindeki konut biriminin mimari bir stüdyoya dönüştürülmesiyle oluşturuldu. Konum, tasarımcıları çeken ana özellik oldu ve tüm konsept sonunda bu etrafında şekillendi. Bu nedenle, stüdyonun tasarımı, belirli bir site ve iklim koşullarına yanıt olarak yeni malzemeler ve renk paletleriyle yapılan bir deneyi temsil ediyor.

Alanlar, komşu tepenin doğal güzelliği için yol açacak şekilde titizlikle tasarlandı. Bu nedenle, alternatif renkler ve malzeme paleti, doğanın iç mekanla birleşmesini sağlamak için hassas bir şekilde seçildi. Çoğu oda doğuya bakıyor, böylece tüm alanlar doğal ışıkla uygun şekilde aydınlatılıyor ve çalışma saatleri boyunca aşırı parlama ve ısıyı önleniyor. Sonuç olarak, yeniden tasarım, toprak tonları ve çevre dostu malzemelerle açık, akıcı bir alan yaratıyor.

Malzeme seçimi olarak kül ağacı mobilya, yerinde dökme beton zemin, doğal tuğla döşeme ve pastel yeşil kireç sıva bitişli yüksek dikişsiz duvar ve tavanlar, arzu edilen huzurlu çalışma ortamının sonucudur. Geri döndürülmüş kağıt tüp, çevre dostu bir malzeme, kayar veya hareketli panjurlar, oturma sırtlıkları veya özelleştirilmiş detaylandırma ile desteklenen açık raflar gibi çeşitli müdahalelerde kullanılmak üzere incelenmiştir.

Stüdyonun özgün özellikleri arasında, doğal tuğla döşeme ile belirginleşen açık zemin planındaki giriş bölgesi ve aynı tuğla zeminin dış mekanla bağlantı oluşturmak için terasa sorunsuz bir şekilde devam etmesi yer alıyor. Güneyden gelen güneş ışınlarının girişini kontrol eden delikli tuğla kayar paneller, gayri resmi toplantılar, beyin fırtınası oturumları, yemek vb. için kullanılan çok amaçlı alana hizmet ediyor.

Projede, bir bekleyiş lobisi, iş istasyonları, bir mutfak ve tuvaletler içeren bir bölüm ve bir konferans odası, birkaç eğlence alanı ve bir kabin içeren diğer bir bölüm olmak üzere iki bölümü ayıran bir omurga bulunuyor. Her iki bölüm de, kullanıcının ihtiyaçlarına bağlı olarak herhangi bir odaya dönüştürülebilen bir çok amaçlı alana yol açıyor.

Projenin Pune, Maharashtra'da yer aldığını ve Haziran 2020'de başlayıp Ağustos 2020'de tamamlandığını belirtmekte fayda var. Bu tasarım, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Anand Deshmukh
Görsel Kredileri: Image #1: Hemant Patil Image #2: Hemant Patil Image #2: Hemant Patil Image #2: Hemant Patil Image #2: Hemant Patil Video Credits: Anup Baheti
Proje Ekibi Üyeleri: Ar. Anand Deshmukh Ar. Chetan Lahoti
Proje Adı: Studio by the Hill
Proje Müşterisi: Anand Deshmukh


Studio by the Hill IMG #2
Studio by the Hill IMG #3
Studio by the Hill IMG #4
Studio by the Hill IMG #5
Studio by the Hill IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun