Pinna Zeytinyağları: Geleneksel Değerler ve Modern Tasarımın Kusursuz Uyumu

Giovanni Murgia'nın tasarladığı Pinna Zeytinyağları, Sardunya'nın köklü sanatını modern tasarımla buluşturuyor.

Pinna Zeytinyağları, aile, toprak ve inovasyonun birleştiği bir marka olan Fratelli Pinna'nın değerlerini yansıtan bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Tasarım, Sardunya'nın önemli tasarımcılarından Eugenio Tavolara'nın eserlerinden ilham alıyor.

Tasarımın özgün özellikleri arasında minimal ve temiz bir görünüm bulunuyor. Şişenin beyazlığı ile etiketteki renkli elementler arasındaki yüksek kontrast, tasarımın belirgin özelliklerinden biri. Bu tasarım, Fratelli Pinna'nın vizyonunu, inovasyon değerleri ile topraklarına olan bağlılığının dengesini yansıtıyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde sleeve teknolojisi kullanılmış. Bu teknoloji, geniş bir tasarım esnekliği ve yüksek kaliteli baskılar sunarak parlak renkler ve keskin detaylar elde etmeyi sağlıyor. Şişe ve etiket bir bütün olarak tasarlanmış ve bu sayede tasarımın bütünlüğü korunmuş.

Proje, Sardunya'da bulunan Sassari'de Ekim 2022'de başlamış ve Şubat 2023'te tamamlanmış. Tasarım sürecinde, Sardunya tasarımcısı Eugenio Tavolara'nın eserleri ve Sardunya kimliği ile zanaatkarlık arasındaki ilişkisi üzerine bir araştırma yapılmış. Tavolara'nın çalışmalarından bir dizi örnek, Fratelli Pinna markasının değerleri ile ilgili olarak incelenmiş.

Tasarımın en zorlu kısmı, Fratelli Pinna'nın imajını yenilemek ve aynı zamanda markanın aile ve topraklara olan bağlılık gibi temel değerlerini korumaktı. Bu zorluk, bu tarım şirketinin tarihini yeni ürünlerle birleştirerek, pazarın yeni görsel kodlarına uygun modern bir görünüm kazandırmayı gerektirdi.

Pinna Zeytinyağları tasarımı, 2023 yılında prestijli A' Packaging Design Award'da Bronz ödülünü kazandı. Bu ödül, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.

Pinna Zeytinyağları'nın tasarımı, modern ve çağdaş bir görünümle, topraklarına olan bağlılığı ve inovasyon değerlerini birleştiren bir markanın vizyonunu yansıtıyor. Bu tasarım, Sardunya tasarımcısı ve sanatçı Eugenio Tavolara'nın çalışmalarından ilham alarak, bu ayrılmaz kombinasyonu görsel bir metafor aracılığıyla aktarıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Giovanni Murgia
Görsel Kredileri: Image #1: Redfish Adv - Illustration: Viola Orgiano - 3D Artist Max Turrini - 2023 Image #2: Redfish Adv - Illustration: Viola Orgiano - 3D Artist Max Turrini - 2023 Image #3: Redfish Adv - Illustration: Viola Orgiano - 3D Artist Max Turrini - 2023 Image #4: Redfish Adv - Illustration: Viola Orgiano - 3D Artist Max Turrini - 2023 Image #5: Redfish Adv - Illustration: Viola Orgiano - 3D Artist Max Turrini - 2023 Video credits: 3D Artist Max Turrini - 2023
Proje Ekibi Üyeleri: Art direction: Giovanni Murgia Graphic Design: Viola Orgiano 3D: Max Turrini
Proje Adı: Pinna Olive Oils
Proje Müşterisi: Giovanni Murgia


Pinna Olive Oils IMG #2
Pinna Olive Oils IMG #3
Pinna Olive Oils IMG #4
Pinna Olive Oils IMG #5
Pinna Olive Oils IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun