Oasis: Yeni Enerji Şarj İstasyonu, Taşınabilir Güç Modülü ve Oyunlaştırılmış Etkileşim

Yang Feiya, Fan Xujuan ve Wu Chunmao tarafından tasarlanan Oasis, yeni enerji araçları için benzersiz bir şarj çözümü sunuyor.

Oasis, taşınabilir güç modülü ve insan odaklı etkileşim modu ile yeni enerji şarj istasyonu. Şarj istasyonu, vahşi kamp gibi uzak sahnelerin taleplerini karşılamak için üç dereceli taşınabilir bir güç modülü içeriyor. Oyunlaştırılmış etkileşim yolları şunlardır: 1. Her şarj istasyonu farklı ağaçları simgeler ve bitkiler şarj süreciyle birlikte büyür. 2. Farklı şarj istasyonlarını kullanarak kendi sanal bitkilerinizi toplayabilir ve kişiselleştirilmiş bir bahçe oluşturabilirsiniz.

Oasis'in tasarımı, kullanıcıların görme, işlev ve duygu ihtiyaçlarına dayanarak geliştirildi. Ürünün malzemeleri arasında TPE yalıtım tabakası, yüksek mukavemetli naylon, PC ve benzeri malzemeler bulunuyor. Şarj istasyonunun genel boyutları 350mm * 350mm * 1700mm'dir.

Proje, 2023 yılında piyasaya sürülecek olan nihai ürünün tasarım aşamasına girdiği 2022 yılında Şanghay'da başladı. V-charger ekibi, ilgili teknik desteği keşfetti ve tasarım aşamasına girdi.

Projenin araştırma sürecinde, ürün fonksiyonları, yenilikçi etkileşimler ve kullanıcı ihtiyaçları arasındaki dengeyi kapsamlı bir şekilde göz önünde bulundurduk. Taşınabilir bir güç modülü ile şarj istasyonunun görünümü hala basit ve güzel görünüyor. Kullanıcının olumlu duygularını artırmak için oyunlaştırılmış bir etkileşim odaklı tasarım sağlıyoruz. Arayüzün deneyim tasarımı, iteratif olarak optimize edilmesi gerekiyor. Metaverse'deki bahçenin yapısı, AI teknolojisi ve büyük verinin desteği ve gelişimine bağlıdır.

Oasis, mevcut şarj istasyonları için daha çeşitli hizmetler sunar, daha fazla modül çıkarır ve hizmet içeriğini zenginleştirir. Oasis, kullanıcıların dijital dünyasında kişiselleştirilmiş bir vaha oluşturmak için metaverse'ye yöneliktir.

Oasis, 2023'te A' Energy Products, Projects and Devices Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, dünyayı daha iyi bir yer haline getirme konusunda olumlu hisler ve tatmin sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chunmao Wu
Görsel Kredileri: Images and photos belong to Shanghai Greatway
Proje Ekibi Üyeleri: Yang Feiya Fan Xujuan Wu Chunmao
Proje Adı: Oasis
Proje Müşterisi: Chunmao Wu


Oasis IMG #2
Oasis IMG #3
Oasis IMG #4
Oasis IMG #5
Oasis IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun