Gece Işıldayan Orkideler: Yıldızlı Gece

Seed Coleus Greenhouse, Avatar Filmini Anımsatan Işıldayan Orkideleri Tasarladı

Seed Coleus Greenhouse tarafından tasarlanan "Yıldızlı Gece" projesi, gece ışıldayan orkideleri hayata geçiriyor. Bu teknoloji, insanların ışıldayan orkidelerle duyusal olarak iletişim kurmasını ve yıldızlı bir geceye bakarken ışıldayan orkidelerin güzelliğini ve gizemini hissetmesini sağlıyor.

Orkideler, bolluğu, bereketi, güzelliği, refahı ve lüksü temsil eder. Beyaz orkideler, masumiyeti ve saflığı, aynı zamanda zarafeti ve saygıyı simgeler. Bu biyoteknoloji, AB uyumlu yüksek entropili oksitlerin genetiği değiştirilmemiş yaprak damarları kullanılarak emilmesi yoluyla orkidelerin karanlıkta ışıldamasını sağlar. Bu teknoloji, insanların ışıldayan orkidelerle duyusal olarak iletişim kurmasını ve yıldızlı bir geceye bakarken ışıldayan orkidelerin güzelliğini ve gizemini hissetmesini sağlar.

Yeni biyoteknoloji, AB uyumlu yüksek entropili oksitler kullanarak genetiği değiştirilmemiş yaprak damarları aracılığıyla karanlıkta doğal olarak ışıldayan dünyanın ilk orkidesini yaratır. Bu, orkidelerin gece boyunca tasarlanan bir modelde ışıldamasını sağlar ve başka ışık kaynaklarına ihtiyaç duymadan bir yıldızlı gece sunar.

Orkidelerin doğal ışıldaması boyutları, genişlik 250 mm x uzunluk 250 mm x yükseklik 500 mm'dir. Tasarımın anahtar kelimeleri arasında ışıldayan orkide, orkide, ışıldayan bitki, yıldızlı gece, yıldızlı orkide, Avatar bitkisi bulunmaktadır.

Tasarım, 2023 Taiwan Uluslararası Orkide Gösterisi'nde 4-19 Mart 2023 tarihleri arasında Tainan'da, Taiwan Orkide Yetiştiricileri Derneği ve Tarım Konseyi (Taiwan) işbirliği ile sergilenmiştir. Bu tasarım, A' Ürün Mühendisliği ve Teknik Tasarım Ödülü'nde 2023'te Bronz Ödül kazanmıştır.

Orkideler, çeşitli türlerde, renklerde ve şekillerde bulunur. Orkideler, soğuk kutup bölgeleri veya çöller dışında, dünyadaki hemen hemen tüm ekolojik ortamlarda bulunur. Benzersiz çiçek şekli, yüksek süsleme değerine yol açar. Bu biyoteknoloji, AB uyumlu yüksek entropili oksitlerin genetiği değiştirilmemiş yaprak damarları kullanılarak emilmesi yoluyla orkidelerin karanlıkta ışıldamasını sağlar.

Orkideler arasında yıldızlı gökyüzüne bakarken, ışıldayan orkidelerin güzelliğini ve gizemini hissetmek, insanların duyularıyla ışıldayan orkidelerle iletişim kurmasını sağlar. Bu, gerçekten ışıldayan bir çiçeği yaratmak için yeni bir biyoteknolojidir. Bu biyoteknoloji, genetiği değiştirilmemiş bir teknolojidir.

Yen-Hsun Su'ya ait olan telif hakları, 2023 yılında geçerlidir. Görsel içerik hakkındaki telif hakları ve fikri mülkiyet haklarına dair bilgiler şunlardır: Resim #1, Fotoğrafçı Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023. Resim #2, Fotoğrafçı Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023. Resim #3, Fotoğrafçı Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023. Resim #4, Fotoğrafçı Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023. Resim #5, Fotoğrafçı Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yen-Hsun Su
Görsel Kredileri: Image #1, Photographer Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023. Image #2, Photographer Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023. Image #3, Photographer Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023. Image #4, Photographer Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023. Image #5, Photographer Li-Lin Huang, Monkey Lin Studio, 2023.
Proje Ekibi Üyeleri: Professor Dr. Yen-Hsun Su Fei Pan Ya-Hui Chang Chia-Wei Chang Li-Lin Huang Wei-Sheng Chen Flower Ku Shu-Mei Wang Chen-Piao Yen Jyh-Ming Ting Wei-Chien Ma Sheng-Lung Tu
Proje Adı: Starry Night
Proje Müşterisi: Yen-Hsun Su


Starry Night IMG #2
Starry Night IMG #3
Starry Night IMG #4
Starry Night IMG #5
Starry Night IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun