5972 Olton: Büyülü Bir Dizaynın İlham Kaynağı Hogwarts Express

Fabrizio Constanza'nın Büyülü Trenlerden Esinlenerek Tasarladığı Çok Fonksiyonlu Masa

5972 Olton, 1937 yılında Büyük Batı Demiryolu için inşa edilen ve sonrasında ünlü Hogwarts Express'e dönüşen 5972 Olton hall sınıfı buharlı lokomotiften esinlenmiştir. Bu tasarım, insanlık tarihine ve kurgusuna damga vuran bu büyülü buharlı lokomotiflerin gücünü, dayanıklılığını ve estetiğini yansıtır.

Tasarım, uzun ve sağlam conacaste ağacından yapılmış bir masa üstünü, parlak kırmızı bir yan depolama ünitesine bağlayan uzun kavisli bir bölme ile birleştirir. Sonuç, saatlerce süren masa oyunları ve video oyunları maceralarına dayanabilecek bir masa olmuştur.

5972 Olton, öncelikli olarak bir ofis masası olarak hizmet vermek üzere özel bir müşteri tarafından sipariş edilmiş, çok fonksiyonlu bir yüzeydir. İkincil olarak masa oyunları ve bilgisayar oyunları aktivitelerini yönetebilir. Klasik ağaçla modern kırmızı polietilen kırmızı yüzeyi ve ince hatları birleştirerek dengeli bir kompozisyon oluşturur.

Üç ana bileşen, kompozisyonun büyük görsel yönünü en iyi şekilde yönetmek üzere dikkatlice boyutlandırılmıştır. Masa, el işçiliği ile katı ağaç, kaplama ve kontrplaktan yapılmıştır ve polietilen yüzey ile tamamlanmıştır.

Çalışma, oyun ve masa oyunları için zarif ve modern bir çok disiplinli stüdyo masasıdır. Aynı anda iki adet 25 inç monitörü kolaylıkla barındırabilir. Aynı zamanda dört masa oyunu oyuncusuna da ev sahipliği yapabilir. Entegre çekmece dolabı, büyük bir oyun CPU'sunu, dört masa oyununu ve ek olarak üç çekmeceyi destekleyebilir.

Tasarım süreci 1,5 ay, üretim süreci 3 hafta ve teslimat süreci yarım gün sürmüştür. Endüstriyel tasarım metodolojisi kullanılarak oluşturulmuştur: proje yönetimi, bütçe, halkla ilişkiler, araştırma, el çizimi, 3D modelleme, sürekli müşteri geri bildirimi, malzeme seçimi, üretim tekniği seçimi, üretici seçimi, üretim denetimi, kalite kontrol ve teslimat.

Özel lüks ürünlerin oluşturulması zaman alabilir çünkü müşteriler genellikle çok meşgul bireylerdir ve geri bildirimler yavaş olabilir. Ancak bu işin doğası gereğidir. Tek seferlik üretimlerin yönetilmesi de zaman alıcıdır.

5972 Olton, özel bir müşteri tarafından sipariş edilen çok fonksiyonlu bir yüzeydir. Öncelikli olarak bir ofis masası olarak hizmet verirken, ikincil olarak masa oyunları ve bilgisayar oyunları aktivitelerini yönetebilir. Klasik ağaçla modern kırmızı polietilen kırmızı yüzeyi ve ince hatları birleştirerek dengeli bir kompozisyon oluşturur. Tüm üç ana bileşen, kompozisyonun büyük görsel yönünü en iyi şekilde yönetmek üzere dikkatlice boyutlandırılmıştır.

5972 Olton, 2023 yılında A' Limited Edition ve Custom Design Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülmüştür. Demir A' Design Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve en iyi uygulamaları entegre eden bu ödül, dünyayı daha iyi bir yer haline getirme konusunda olumlu hisler ve tatmin sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fabrizio Constanza
Görsel Kredileri: Fabrizio Constanza
Proje Ekibi Üyeleri: Fabrizio Constanza
Proje Adı: 5972 Olton
Proje Müşterisi: Fabrizio Constanza


5972 Olton IMG #2
5972 Olton IMG #3
5972 Olton IMG #4
5972 Olton IMG #5
5972 Olton IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun