Chiaki Miyauchi'nin Melek Kanatlı Küpeleri: A' Tasarım Ödülü Kazananı

2020-2021 yıllarının dünya çapında yaşanan pandemi nedeniyle aşk, umut ve dua gücünü doğruladığımız yıllar olduğunu belirten tasarımcı Chiaki Miyauchi, bu dönemden ilham alarak "Angelic Blessing" adını verdiği küpe tasarımını oluşturdu.

Chiaki Miyauchi'nin tasarladığı bu küpeler, melek kanatları motifini kullanarak, sahiplerine ve gözlemcilerine bir tür talisman etkisi yaratmayı hedefliyor. Bu özgün tasarım, Japon Maki-e tekniği ve 18K altın kullanılarak üretilmiştir.

Chiaki Miyauchi'nin tasarladığı bu küpeler, dünyada hissettiğimiz meleklerin bereket gücünün bir imgesini taşıyor. Melek kanatları, Japon Maki-e tekniği kullanılarak Güney Denizi incileri üzerine işlenmiştir. 18K altın dalgalı halkaların üzerindeki Floransa işlemesi, meleklerin büyülü enerjisini temsil ediyor.

Küpeler, sorumlu bir şekilde kaynaklanan Valcambi İsviçre Altın Ürünleri kullanılarak oluşturulan Maki-e ile Güney Denizi incileri ve 18K Sarı Altın kullanılarak üretilmiştir. Maki-e, Asya'da bulunan vernik ağaçlarından elde edilen işlenmiş öz suyu kullanarak tasarım desenleri oluşturmanın yanı sıra altın, gümüş ve diğer renkli tozları eklemeyi içeren benzersiz bir Japon vernik tekniğidir.

Chiaki Miyauchi'nin tasarladığı bu küpeler, melek kanatları motifini kullanarak, sahiplerine ve gözlemcilerine bir tür talisman etkisi yaratmayı hedefliyor. Bu özgün tasarım, Japon Maki-e tekniği ve 18K altın kullanılarak üretilmiştir.

Maki-e'nin Güney Denizi incileri üzerine uygulandığı bu küpeler, Japonya'da üretilmiştir ve 18K dalgalı halkaların İtalyan Floransa işlemesi, 2021 yılında İtalya'da yapılmıştır. Maki-e uygulaması ve kurutma süreci genellikle bir ay sürer. Daha sonra, Maki-e mücevher parçaları, 18K altın parçaları ile birleştirilmek üzere İtalya'ya gönderilir ki bu da bir ay daha sürer.

Bu küpelerin üretimindeki en zorlu kısım, Maki-e, inciler ve 18K altın arasındaki farklı sertlikleri ele almaktı. Maki-e'nin inci üzerinde kalması için her zaman özel bir kaplama gereklidir. Maki-e uygulamasının yeri, özellikle yeniden modelleme veya yeniden boyutlandırma durumunda, Maki-e Mücevherli İnci bağlamında özellikle önemlidir, aksi takdirde Maki-e ve kaplaması hasar görebilir ve çatlayabilir.

Chiaki Miyauchi'nin "Angelic Blessing" adını verdiği bu tasarım, 2022'de A' Mücevher, Gözlük ve Saat Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren bu ödül, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesinde iyileştirmelere katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chiaki Miyauchi
Görsel Kredileri: Chiaki Miyauchi
Proje Ekibi Üyeleri: Photographer: Aidan Endo Text editor: Christina Goda
Proje Adı: Angelic Blessing
Proje Müşterisi: Chiaki Miyauchi


Angelic Blessing  IMG #2
Angelic Blessing  IMG #3
Angelic Blessing  IMG #4
Angelic Blessing  IMG #5
Angelic Blessing  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun