Yijia Xie'nin Yaratıcı 404 Web Sitesi Tasarımı: "Ortası Hiçbir Yer"

Yapay Zeka ve Tasarımın Buluştuğu Nokta: IBM Araştırmaları İçin Yeni Bir 404 Sayfası

Yijia Xie, IBM Araştırmaları için benzersiz bir 404 sayfası tasarladı. "Ortası Hiçbir Yer" adlı bu proje, kullanıcıları internet verileri arasında kaybolmuş hissi veren ve keyifli sanal manzaralar sunan bir ortam yaratıyor.

Yijia Xie, AI endüstrisinin önde gelen liderlerinden biri olan IBM Araştırmaları'nın dünyayı değiştirebilecek tüm bilgi işlem yollarına karşı durmaksızın meraklı olduğunu belirtiyor. Bugünkü AI dar kapsamlıdır. Eğitimli modelleri yeni zorluklara uygulamak, yeni veri eğitimi ve zaman gerektirir. İnsanlar, farklı bilgi biçimlerini birleştiren, nedensel ilişkileri çözen ve kendi başına yeni şeyler öğrenen bir AI'ye ihtiyaç duyarlar. Bu 404 sayfası, IBM araştırmalarının marka bilinirliğini artırmak için makine öğrenmesi ve tasarım pratiğini birleştiren yeni bir olasılığı araştırıyor.

Yijia'nın "Ortası Hiçbir Yer" fikrinden yola çıkan bu 404 sayfası tasarımı, kullanıcıları internet verileri arasında kaybolmuş hissi veriyor ve sanal manzaraların keyfini çıkarıyor. Yijia, binlerce görüntüyü birleştiren bir makine öğrenme modelini eğiterek, dünyada veya evrende var olmayan benzersiz ve güzel yerler yaratıyor. Bunlar sadece Yapay Zeka tarafından oluşturulan manzaralardır.

Yijia, bu tasarımı gerçekleştirmek için Generative adversarial network/Machine learning/UI Design teknolojilerini kullanıyor. Bu, dünya çapında binlerce manzara görüntüsü gösterilen bir GAN'ın, gösterilen her şeyin yönlerini birleştirerek bu oldukça başka dünyalı görüntüleri oluşturabilen bir makine öğrenme modeli türüdür.

Yijia'nın hedefi, IBM Araştırma'nın marka kimliği ve odak alanlarına bağlanan eşsiz bir 404 sayfası oluşturmaktı. Yijia, tipografi ve illüstrasyon stili dahil olmak üzere farklı eskiz yönlerini düşündü ve sonunda "Ortası Hiçbir Yer" konseptini yapay zeka teknolojisi kullanarak seçti. Bu 404 sayfası aracılığıyla insanlara "Geleceğe Hoş Geldiniz" mesajını iletmeyi umuyor.

Yijia, uygun veritabanlarını toplamanın ve makine öğrenme modelini eğitmenin zor olduğunu belirtiyor. Yijia, benzersiz ve güzel sonuçlar elde etmek için model eğitimi sırasında birçok kez test yaptı ve yeni teknoloji ve bilgi öğrendi.

Yijia Xie'nin bu tasarımı, 2022'de A' Website and Web Design Awards'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, mükemmel uzmanlık ve yenilik gösteren, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileriyle hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviye sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yijia Xie
Görsel Kredileri: IBM Research/Yijia Xie
Proje Ekibi Üyeleri: Design Lead/Art Director: Yijia Xie
Proje Adı: Middle of nowhere
Proje Müşterisi: Yijia Xie


Middle of nowhere IMG #2
Middle of nowhere IMG #3
Middle of nowhere IMG #4
Middle of nowhere IMG #5
Middle of nowhere IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun