Geometrik Şıklıkta Bir İnovasyon: Graphic Koltuk

Bia Rezende'nin Betimleyici Tasarımıyla Konfor ve Estetiği Buluşturan Mobilya

Bia Rezende'nin betimleyici ve işlevsel tasarımıyla ortaya çıkan Graphic koltuk, basit ve geometrik tasarımıyla dikkat çekiyor. İç mekanlara hafiflik katan bu tasarım, oturma işlevini benzersiz bir formda sunuyor.

Bia Rezende, küçük yaşlardan itibaren görsel dilin büyüsüne kapılmış bir tasarımcı. Uzun metinlerden ziyade görsellikle ifade etmeyi tercih eden Rezende, öğrencilik hayatı boyunca eşlik eden infografiklerde, tasarım objelerine dönüşebilecek şekiller gördü. Aynı zamanda beton sanat ve geometrik soyutlama üzerine derinlemesine çalışmalar yaptı ve bu çalışmalar, ona şekilleri mobilyaya dönüştürme fikrini getirdi.

Graphic koltuk, süslemesiz, basit ve geometrik tasarımıyla öne çıkıyor. Oturma işlevini takip eden benzersiz bir form sunuyor. Yapılandırılmış, sert oturma ile kıvrımlı tasarım arasında bir denge sunan Graphic koltuk, odaya hafiflik katıyor. Resepsiyonlar ve oturma odaları için mükemmel bir seçimdir.

Koltuk, yapısal parçalarda Lyptus, diğer parçalarda ise Pinus olmak üzere yeniden ormanlaştırma ağaçlarından yapılmıştır. Oturma kısmında 30 yoğunluklu köpük, otomotiv boyası ile boyanmış karbon çelik ayaklar ve doğal kumaş kullanılmıştır. Boyutları ise genişlik 215cm, derinlik 65cm ve yükseklik 105cm'dir.

Graphic koltuk, konforlu bir parça olup resmi oturma biçimini teşvik eder. Bu nedenle resepsiyonlar gibi kamusal alanlar için idealdir. Ayrıca, koltuğun altındaki boşluk sayesinde odayı temizlemek kolaylaşır. Tasarım, Kasım 2018'de Sao Paulo'da başladı ve Haziran 2019'da tamamlandı.

Rezende, öncelikle formu, ardından işlevi ve ergonomiyi düşünen bir yaratıcı süreçle, dairesel şekli, kökeninin özündeki noktadan inceledi. Kandinsky'nin "Çizgi, hareket eden bir noktadır" ifadesi, saf geometrik şekillerle kendini gösteren benzersiz tasarım parçaları yaratma konusunda ilham kaynağı oldu. Koltuğun tasarımı, dairesel şeklin gözleminden ve olası işlevlerinden ortaya çıktı.

En büyük zorluk, ergonomiyi ve konforu, parçanın tasarımını kaybetmeden sağlamaktı. Graphic koltuk, daha yapılandırılmış bir oturma sağlar, geçmişteki koltuklara atıfta bulunur, insanlar daha dik oturup konuşurdu. Parçanın şekli, birinin diğerinin uzantısı olan iki dairesel şekilden türemiştir.

Graphic koltuk, 2022'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, teknik özelliklerinin gücü ve sanatsal becerisi ile hayranlık uyandıran, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Bia Rezende
Görsel Kredileri: Photographer: Marco Antonio
Proje Ekibi Üyeleri: Bia Rezende
Proje Adı: Graphic
Proje Müşterisi: Bia Rezende


Graphic IMG #2
Graphic IMG #3
Graphic IMG #4
Graphic IMG #5
Graphic IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun