Özel Eğitim İçin Yenilikçi Bir Uygulama: Okul Simülatörü

Xinyue Liu, Huicong Hu ve Shumeng Hou tarafından tasarlanan, otizmli çocuklar için bir önokul eğitim uygulaması

Okul Simülatörü, otizmli çocukların kapsayıcı eğitime uyum sağlamalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir uygulamadır. Bu uygulama, çocukların kendilerine bakma, talimatları anlama, sosyal etkileşim ve okulda bir gün gibi dört kategoride eğitim almasını sağlar.

Okul Simülatörü, otizm spektrum bozukluğu olan çocukların önokul eğitimini desteklemek için tasarlanmış bir uygulamadır. Uygulama, ebeveynlere, öğretmenlere ve terapistlere, çocukların kendilerine bakma, talimatları anlama, sosyal etkileşim ve okulda bir gün gibi dört kategoride eğitim almasını sağlar. Bu eğitimler, çocukların kapsayıcı sınıflara entegrasyonlarına yardımcı olması beklenmektedir.

Okul Simülatörü'nün tasarımında, masa başı araştırma, alan çalışmaları, odak grup röportajları, tüketici yolculuk haritası ve kolaj aktiviteleri gibi çeşitli yöntemler kullanılmıştır. Arayüz ve etkileşim tasarımı için Figma, Adobe Photoshop ve Illustrator programları kullanılmıştır.

Uygulama, kullanıcıların çocukları için eğitim derslerini serbestçe seçebileceği ve diğerleriyle iletişim kurabileceği bir platform olarak tasarlanmıştır. Her eğitim dersinde, çocuklar, seçimler yapmaya, çizgi film karakterleriyle konuşmaya ve duruma veya ipuçlarına dayalı belirli yüz ifadelerini göstermeye teşvik edilir. Dahili konuşma tanıma ve yüz ifadesi tanıma algoritmaları, çocukların yanıtlarına hızlı ve doğru geri bildirim sağlar. Yanlış bir yanıt algılandığında, ilgili eğitim bölümü otomatik olarak kaydedilir ve çocuk doğru yanıtı verene kadar tekrar denemeye teşvik edilir. Ayrıca, kullanıcılar her zaman eğitim geçmişini doğruluk kayıtlarıyla görüntüleyebilir ve notlar alabilir.

Okul Simülatörü'nün tasarım süreci, Ekim 2021'de başlamış ve Ocak 2022'de Shenzhen'de tamamlanmıştır. Tasarım sürecinde, otizmli çocukların kapsayıcı eğitimde karşılaştıkları ortak sorunlara yönelik ön bilgiler toplamak için masa başı araştırma yapılmıştır. Ardından, alan çalışması ile çocukların duygusal problemleri ve davranış bozuklukları kaydedilmiş ve kullanılan müdahale yöntemleri gözlemlenmiştir.

Okul Simülatörü, 2022'de A' Eğitim, Öğretim Yardımı ve Eğitim İçeriği Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Harbin Institute of Technology, Shenzhen
Görsel Kredileri: Harbin Institute of Technology, Shenzhen
Proje Ekibi Üyeleri: Student: Xinyue Liu Faculties: Huicong Hu Shumeng Hou
Proje Adı: School Simulator
Proje Müşterisi: Harbin Institute of Technology, Shenzhen


School Simulator IMG #2
School Simulator IMG #3
School Simulator IMG #4
School Simulator IMG #5
School Simulator IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun