Rice Wine Town Reception Room: Geleneksel ve Modernin Buluştuğu Yer

Wei Zhang ve Kesuo Wu'nun Kültürel Sergi Alanı Tasarımı

Shaoxing'in tarihi şehir merkezinde bulunan Rice Wine Town Reception Room, Wei Zhang ve Kesuo Wu tarafından tasarlanan bir kültürel sergi alanıdır. Bu projenin ilham kaynağı, geleneksel ahşap çerçeve mimarisi ve Domino mimari sistemidir.

Proje, mevcut konumunun manzara avantajlarını tam anlamıyla kullanmaktadır. Üç katlı bina, güneyden kuzeye doğru geri çekilerek bir dizi çatı terası oluşturmuştur. Bu teraslar, Dashu Nehri'ne bakan ve restoranın sonraki kullanımı için daha fazla olasılık yaratmaktadır. Yapının temel modülü olarak 4.8mx4.8mx4.8m kübik kare seçilmiştir.

Özgün tasarımı ile dikkat çeken Rice Wine Town Reception Room, bir zamanlar pirinç şarabı üretimi için kullanılan bir atölyeydi ve şimdi kırmızı tuğla bacaları korunmaktadır. Projenin ilk aşamasında, Shaoxing Sarı Pirinç Şarabı Sergi ve Deneyim Salonu olarak kullanılacak ve sarı pirinç şarabı kültürel deneyim sergisi, kitapçı, çiçekçi gibi işlevlere ev sahipliği yapacak. Daha sonra, üç restoran ve bir kitapçı içeren bir su kenarı ticaret binasına dönüştürülecektir.

Projenin gerçekleştirilmesinde çeşitli malzemelerin incelenmesi ve karşılaştırılması sonucunda, cephe dekorasyonu, dış duvarın ana malzemesi olarak geri dönüştürülmüş bambu kullanılarak yapılmıştır. Bambu tahtalar, fabrikada L şeklinde üyelere önceden işlenmiştir. Bu, yerinde montaj yükünü ve eklem tedavisini azaltırken, inşaat hızını ve yerinde montaj doğruluğunu artırmaktadır.

Yapının form ve cephesine tamamen yansıyan bu temel modüler birim, tekrarlanan modüler birimlerin benzersiz bir mimari hava oluşturmasını sağlamaktadır. Yapının dış duvarına bir çerçeve eklenmesi, iç mekanın geri çekilmesine ve derin ve katmanlı bir cephe oluşturmasına olanak sağlar. Jiangnan halk evlerinin çıkarılabilir pencerelerine atıfta bulunan markiz, cephenin derinliğini ve katmanlarını daha da artırır.

Wei Zhang ve Kesuo Wu'nun bu tasarımı, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve yenilik gösteren, güçlü teknik özelliklere ve harika sanatsal beceriye sahip olan, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu hisler, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: gad
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Li Yao, main image, 2021. Image #2: Photographer Li Yao, The bird view, 2021. Image #3: Photographer Li Yao, The portion of architectural facade, 2021. Image #4: Photographer Li Yao, The view accross the river, 2021. Image #5: Photographer Li Yao, Perspective view of the building entrance, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Project Director: Wei Zhang Project Creative: Kesuo Wu Other Team Members: Yiran Wang Xiaoyu Sun Chenglong Ma Hengyi Cai Fangyuan Yang Yuxin An Structure: Dianyu Sun Water Supply/ Drainage: Lian Zhang Qi Huang HVAC: Fangfang Li Electrical: Guoping Chen Interior: Interior Architecture Studio Landscape: Guangzhou Guanji Landscape Co., Ltd. Construction Drawing: gad Curtain Wall: CLASSICAL DECORATION Floodlight: bpi Photography: Li Yao Studio
Proje Adı: Rice Wine Town Reception Room
Proje Müşterisi: gad


Rice Wine Town Reception Room IMG #2
Rice Wine Town Reception Room IMG #3
Rice Wine Town Reception Room IMG #4
Rice Wine Town Reception Room IMG #5
Rice Wine Town Reception Room IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun