Yenilikçi Tasarım: Yin Çiçek Çayı Ambalajı

Zhen Yang, Chunwang Yang ve Jialu Yang'ın Romantik ve Fonksiyonel Tasarımı

Yin, çiçek çayı ambalajı tasarımıyla Zhen Yang, Chunwang Yang ve Jialu Yang tarafından oluşturulan yenilikçi bir tasarım. Her çiçek çayı, kendi hammadde çiçeklerinden yapılan illüstrasyonlarla temsil ediliyor ve çayın çiçek şekli, lazer oyma yöntemiyle ambalaja işleniyor.

Çiçek çayının kökeni Almanya'dır. Bir kutu çiçek çayı altı renge ayrılmıştır. Her renk, bir çay ürününü temsil eder. Çiçek çayının kategorileri renge göre ayrılır. Her çiçek çayı, kendi hammadde çiçeklerini kullanarak illüstrasyonlar çizer ve lazer oyma tekniğini kullanarak çay ürünlerinin çiçek şeklini ambalaja kazır. Oyma küçük delikler, ışık kaynağını ortaya çıkarabilir.

Çay paketleme kutusu, çay tüketildikten sonra küçük bir gece lambası olarak sergilenebilir. Aydınlatma işlevine sahiptir. Kutunun içine bir LED ışık eklenmiştir. Gece açıldığında sıcak bir çiçek deseni sunar, bu da oldukça romantiktir.

Yin tasarımının gerçekleştirilme teknolojisi kağıt ve lazer kesimdir. İç küçük kutu boyutu 80mmx80mmx80mm, dış kutu boyutu ise 85mmx175mmx255mm'dir. Ana malzeme kağıttır ve lazer oyma kullanılmıştır.

Proje, Haziran 2021'de üretime başladı ve Ekim 2021'de tamamlandı. Tasarımın özgün özellikleri ve güçlü yanları, her bir çiçek çayının kendi hammadde çiçekleriyle çizilmiş illüstrasyonları ve lazer oyma ile ambalaja kazınmış çiçek şekilleridir.

Yin tasarımı, 2022'de A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: zhen yang
Görsel Kredileri: The pictures were taken by the company
Proje Ekibi Üyeleri: Yang Zhen Yang Chunwang Yang Zhenyang Chunwang.
Proje Adı: Yin
Proje Müşterisi: zhen yang


Yin IMG #2
Yin IMG #3
Yin IMG #4
Yin IMG #5
Yin IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun