Bulutların Üzerinde Yaşam: Kirstin Fu-Ying Wang'ın Lüks Penthouse Tasarımı

Yeni Taipei Şehri'nde bulunan bu lüks penthouse daire, bulutların üzerinde yaşamanın hayalini gerçeğe dönüştürüyor.

Kirstin Fu-Ying Wang tarafından tasarlanan "Bulutların Üzerinde Yaşam" adlı proje, doğanın zengin ve zarif tonlarından ilham alıyor. Bu lüks penthouse daire, Yeni Taipei Şehri'nin yüksek bir konumunda yer alıyor ve genellikle sislerle çevrili olan bu konum, bulutların üzerinde yaşamanın rüya gibi bir durumunu yansıtıyor.

32. katta yer alan penthouse daire, Taipei şehrini kuşbakışı görüyor. Özelleştirilmiş kat planı, bir bireyin veya tüm bir ailenin günlük yaşamını kapsayacak şekilde düşünülmüş, aynı zamanda samimi bir toplantı için veya büyük bir parti için dönüştürülebilir bir esneklik sağlamış. Toprak tonlarındaki alan, taş, ahşap ve metalin doğal dokusunun derinlik ve kalınlığını değiştirerek, doğal ve canlı bir modern manzara oluşturuyor. Sıcak gri tonundaki mobilya ve aydınlatma armatürleri, zamansız ve çağdaş bir görünüm ve his veriyor.

Rose gold titanyum iyon kaplamalı paslanmaz çelik çerçeve montajlı cam, çalışma alanında ve birkaç sürgülü kapıda bölme malzemesi olarak seçildi. Bu malzeme, mekana lüks bir görünüm ve eşsizlik katıyor. Daha iyi bağlantı ve gelişmiş yaşam deneyimi için akıllı ev aydınlatma ve kontrol sistemi kullanıldı.

İç alan 300 metrekare. Genel alan, oturma odası, açık planlı ada mutfak ve yemek alanını içeren bir açık alan. Oturma odası, Taipei'nin geniş ve çarpıcı şehir manzarasına bakan büyük pencerelere sahip. Özel alana girildiğinde, geniş ana yatak odası süiti, özel ve lüks bir banyoya açılan bir cam kapı ile dairenin arka tarafında yer alıyor. Ana yatak odasının yanında iki ek yatak odası ve ensuite bulunuyor. Her yatak odasının, şehri gören ve bol miktarda doğal ışık sağlayan büyük pencereleri var.

Proje, 2021 yılında Şubat ayında başladı ve Temmuz ayında Yeni Taipei Şehri, Tayvan'da tamamlandı. Hem tasarım hem de iç mekan inşaatında birçok zorlu yön vardı. Danışman ekibi, orijinal konseptin estetiğini korurken pratik işlevselliği sürdürmek için başarıyla inşaatçılar ve zanaatkarlarla işbirliği yaptı.

Projenin en zorlu yönü, başlangıçtaki alan planlaması ve temel çalışmalardı. Proje kapsamı, marangozluk detaylandırması, ahşap işleri, aydınlatma ve havalandırma çıkışları için elektrikli ve mekanik hizmetlerin koordinasyonu, klima, boyama, yeni mutfak ve banyo aletlerinin kurulumu, mobilya seçimi ve tüm mekanlarda yumuşak döşemeleri içeriyordu.

2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülen bu tasarım, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara veriliyor. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Kirstin Fu-Ying Wang
Görsel Kredileri: Images by Kirstin Fu-Ying Wang
Proje Ekibi Üyeleri: Kirstin Fu-Ying Wang
Proje Adı: Living in the Clouds
Proje Müşterisi: Kirstin Fu-Ying Wang


Living in the Clouds IMG #2
Living in the Clouds IMG #3
Living in the Clouds IMG #4
Living in the Clouds IMG #5
Living in the Clouds IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun