Gumgum Garden: Şehir Merkezinde Tropikal Bir Kaçış

Vincent Hsieh - HOAH Design, Pandemi Döneminde Tatil Deneyimini Şehir Merkezine Taşıyor

Taipei'nin kalbinde yer alan Gumgum Garden, ziyaretçilerine egzotik bir tatil deneyimi sunuyor. Vincent Hsieh - HOAH Design tarafından tasarlanan bu restoran, pandemi döneminde evde kalan insanlara bir kaçış noktası sunmayı hedefliyor.

HOAH Design'ın kurucusu ve tasarımcısı Vincent Hsieh, pandemi döneminde evde kalmak zorunda kalan insanların tatil özlemini gidermek için bu tropikal plaj konseptini oluşturdu. Bu restoran, doğal bir ortamda tamamen rahatlamış hissetme ihtiyacını karşılamak için egzotik bitkiler, yaşlı ahşaplar ve gerçek mercan kumu kullanıyor.

Gumgum Garden, şehir merkezindeki bir bodrum katında egzotik bir açık hava yemek deneyimi sunmayı hedefleyen bir atmosfer yaratma üzerine odaklanıyor. Mekan, kumda lounge, ada plaj barı, kaya mağarası yemek alanı, bahçe kafe ve orman sandalye kutusu olmak üzere beş bölgeye ayrılmıştır. Bu da, dönen müşterilerin her seferinde farklı bir atmosferin tadını çıkarabilmelerini sağlar.

Restoranın tasarımında, malzeme kullanımı anahtar bir konudur. Güneş ışığı ve nemin yardımı olmadan mekanın atmosferini artırmak için çok sayıda yaşlı ahşap kullanılmıştır: hava koşullarına maruz kalmış, ham ahşap bloklar ek bir dokunuş olmadan, hatta istenmeyen ağaç gövdeleri el ile modifiye edilmiş ve mekanda geniş bir şekilde kullanılmıştır.

Gumgum Garden, çocuk dostu ve evcil hayvan dostu bir restoran olup, Tayvan'da oldukça popüler hale gelmiştir. Bu benzersiz iç mekan, yağmurlu Taipei'de ticari etkinlikler için de mükemmeldir. İşbirliği yaptığı markalar arasında Prada, LG ve LINE TV bulunmaktadır.

Proje, Eylül 2020'de başlamış ve Şubat 2021'de Taipei'de tamamlanmıştır. Resmi açılışı Mart 2021'de yapılmıştır. Restoran, Taipei 101 yanında, 30 yıllık bir binanın bodrum katında yer almaktadır.

Tasarım, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Design Award, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesine katkıda bulunan olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Vincent Hsieh
Görsel Kredileri: All images: Photographer Frankie Lin, 2021. Visual Designer Muria Wu, 2021. Video: Gumgum Garden Staffs, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: founder, designer: Vincent Hsieh from HOAH Design Limited; visual designer, illustrator: Muria Wu from HOAH Design Limited
Proje Adı: Gumgum Garden
Proje Müşterisi: Vincent Hsieh


Gumgum Garden IMG #2
Gumgum Garden IMG #3
Gumgum Garden IMG #4
Gumgum Garden IMG #5
Gumgum Garden IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun