"Birlikte Gidiyoruz": Lara Kim'in Çarpıcı Resmi

Çatışma ve Birliği Aynı Anda Yansıtan Bir Sanat Eseri

Sanatçı Lara Kim, çatışma ve birliği aynı anda yansıtan "Birlikte Gidiyoruz" adlı eserinde, farklı ideolojilere sahip bireyler, gruplar ve ulusların çatışmalarını ve birbirlerine olan bağlılıklarını resmediyor.

Lara Kim, eserinde iki grubu resmin sağında ve solunda yerleştirerek karşı karşıya gelen ve çatışan durumları ifade ederken, aynı zamanda bu iki grubu birleştiriyor ve hareket eden bir cihaz yerleştiriyor. Bu, çatışma içinde bile aynı yöne gitmek zorunda olan bir kaderi temsil ediyor. Ayrıca bu durumda çeşitli duyguları da ifade ediyor.

Kim, eserini gerçekleştirmek için tuval üzerine çizim yapıyor ve akrilik boya kullanıyor. Çalışmayı canlandırmak için çoğunlukla siyah, mavi ve beyaz boya kullanıyor ve çeşitli orijinal renkler ekliyor. İşaretler ve parçaları üç boyutlu bükümlerle ifade ediyor.

Kim, eserinin teknik özelliklerine gelince, tuval üzerine gesso boyadığını, akrilikle boyadığını ve eserin sağlamlığı için parlak bir vernikle çalıştığını belirtiyor. Eserin boyutu 72cmx60cm'dir.

Sanatçının eserleri, çeşitli durumlar ve ilişkilerde meydana gelen dinamikleri, orada bulunan canlı organizmalar tarafından hissedilen duyguları ve düşünceleri ifade eder. Kim'in çizdiği yaratıcı varlıklar, rutin olarak tanımadığımız ancak içgüdüsel olarak hissettiğimiz fikirlerdir. Varlıkların duyguları ve düşünceleri birbirini etkiler.

Kim, eserini 2021 yılında Kore'de yaratmıştır. İçgüdüsel ve sezgisel bir anlamda fikirler hayal eder, onları yaratıcı bir şekilde bağlar ve ayırır. Çalışması, çok boyutlu bir şekilde barındırılır ve hareket ettirilir. Bilinç ve bilinçaltı arasında çeşitli formları ve perspektifleri bağlar. Genç hissi, patlamadan hemen önce saf enerji barındırır. Siyah çizgi, 0 ve sonsuzluk arasındaki sayısız noktayı temsil eder. Varlıkların sınırlamaları vardır ve sınırlamaları aşarken sonsuz özgürlüğü yaşarlar.

Kim, çeşitli varlıkların dinamiklerini sezgisel olarak hayal etmek ve ifade etmek için bilinç ve bilinçaltı arasında var olmak üzere kendi alanında sessizce oturur. Orada onları sürekli olarak hissetmeye, hayal etmeye, bağlamaya ve ayırmaya çalışır.

Kim'in tasarımı, bölünmeyi aşmaları ve birlikte gitmeleri gerektiği mesajını veriyor. İki grubu karşı karşıya getirip onları bağlamak için tasarım yaptı. Hayat nesnelerine eklenen birçok el ve ayak, çeşitli yönleri temsil eder. Siyah renk, birbirleriyle çatıştıklarında korkuyu, mavi renk ise ileriye doğru gitme umudunu ifade eder. Altta bulunan gökyüzü mavi rengi suyu temsil eder. Bu tasarımdaki tüm varlıklar bağlıdır ve birlikte ilerlerler. Bu, bir tuval üzerine çizilmiş ve akrilikle boyanmıştır.

Kim'in "Birlikte Gidiyoruz" adlı eseri, 2021 yılında A' Fine Arts and Art Installation Design Award'da Demir ödülüne layık görülmüştür. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluştururlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lara Kim
Görsel Kredileri: Image #1 Creator, Lara Kim, Go together, 2021 Image #2 Creator, Lara Kim, Love, 2021 Image #3 Creator, Lara Kim, Rule, 2021 Image #4 Creator, Lara Kim, influence, 2021 Image #5 Creator, Lara Kim, infuse, 2020
Proje Ekibi Üyeleri: Lara Kim
Proje Adı: Go Together
Proje Müşterisi: Lara Kim


Go Together IMG #2
Go Together IMG #3
Go Together IMG #4
Go Together IMG #5
Go Together IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun