Wa Lana Waqfa: Günlük Politik Bir Programın Yeniden Tasarımı

Rami Yaser Hosni ve Ekibi, Bir Politik TV Şovunu Yeniden Markalaştırıyor

Wa Lana Waqfa, güncel bir konuyu derinlemesine analiz eden günlük bir politik şovdur. Tasarım ekibi, şovun tamamını yeniden markalaştırdı, bu da programın konseptini daha iyi yansıtıyor.

Wa Lana Waqfa'nın konsepti, "vurgulama" etrafında dönüyor. İlk kelimenin ilk harfi, ikinci kelimenin ilk harfini aydınlatıyor. Bu, vurgulama ve keşfetme mesajını iletmek için yapılmıştır. İkinci kelimenin sonundaki uzatılmış çizgi, bir duraklamayı temsil eder.

Programın paketi, stüdyo (videowall), tam çerçeve tasarımlar, sting, wipe, açılış ve kapanışı içerir. Açılış, şovun adını açığa çıkarmadan sona erer, bunun yerine ad, stüdyo içindeki duvarda belirir. Bu, onu sürekli ve şovun bir parçası haline getirir. Ana şekillerimiz tümüyle spot ışığına (diyagonal şekiller) dayanmaktadır.

Wa Lana Waqfa, güncel bir konuyu derinlemesine analiz eden günlük bir politik şovdur. Tasarım ekibi, şovun tamamını yeniden markalaştırdı. Bu, şovun konseptini, "vurgulama" ve "durma" etrafında dönen bir konuyu daha iyi yansıtır. Şovun adındaki ilk harf, ikinci kelimenin ilk harfini aydınlatır. Bu, vurgulama ve keşfetme mesajını iletmek için yapılmıştır. İkinci kelimenin sonundaki uzatılmış çizgi, bir duraklamayı temsil eder.

Proje, Aralık 2020'de başladı ve Ocak 2021'de (İstanbul, Türkiye'de) yayına girdi. Günlük olarak kolayca güncellenebilecek güçlü bir marka oluşturmak için, görsellerin kolayca (30 dakikada) güncellenebileceği, ancak marka özünün korunacağı bir sistem oluşturduk.

Wa Lana Waqfa, 2021'de A' Advertising, Marketing and Communication Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre etmeleri, tatmin ve olumlu duygular sağlamaları, daha iyi bir dünya için katkıda bulunmaları nedeniyle saygı görürler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Rami Yaser Hosni
Görsel Kredileri: Rami Yaser Hosni
Proje Ekibi Üyeleri: Art Director: Rami Yaser Hosni Designer: Soheib Larabi Designer: Ali Alabachee Opener: M. Ali Ozturk
Proje Adı: Wa Lana Waqfa brand
Proje Müşterisi: Rami Yaser Hosni


Wa Lana Waqfa brand IMG #2
Wa Lana Waqfa brand IMG #3
Wa Lana Waqfa brand IMG #4
Wa Lana Waqfa brand IMG #5
Wa Lana Waqfa brand IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun