Beltur Go: Tek Elle Taşınabilen Yenilikçi Ambalaj Tasarımı

Musa Çelik'in Tasarladığı Beltur Go, Yemek ve İçecekleri Tek Elle Taşımayı Mümkün Kılıyor

İstanbul'un büyük parklarında yiyecek ve içecek hizmeti sunan Beltur için tasarlanan Beltur Go, masa ve sandalye olmadan yemek keyfini kolaylaştıran bir tasarım. Gündelik hayatı daha keyifli hale getirmek için tasarlanan bu ambalaj, yemekleri taşımayı ve tüketmeyi çok daha kolay hale getiriyor.

Musa Çelik tarafından tasarlanan Beltur Go, yiyecek ve içeceğinizi tek elle tutmanızı sağlayan bir ambalaj. Yiyecek kutusu, içecek bardağının üzerine yerleştirilebiliyor çünkü kutunun ortasından bir pipet geçebiliyor. Ayrıca kutunun küçük katlanmış bölgeleri var ki, bunlar sos koymak için açılabiliyor. Yiyecek kutusu, üzerine bir çatal eklenerek ayrıca da kullanılabiliyor. Klasik ambalajlara kıyasla, bu tasarım hareket halindeyken veya bir bankta otururken tüketimi kolaylaştırıyor.

Tüm ambalajlar, Amerikan Bristol kağıdının 350 gramı kullanılarak ofset baskı ile üretildi. Tasarımın teknik özellikleri şu şekildedir; Soğuk İçecek ve Atıştırmalık: 200 mm x 120 mm x 120 mm, Sıcak İçecek ve Atıştırmalık: 200 mm x 70 mm x 100 mm, Atıştırmalık: 80 mm x 120 mm x 120 mm, Türk Kahvesi: 190 mm x 90 mm x 35mm.

Şehir parklarında hızlı bir öğün yemek artık Beltur Go ile dikkat çekici derecede kolay. Tasarım sayesinde, yiyecek ve içecekler tek elle tutuluyor ve diğer el tüketim için boş bırakılıyor. Yiyeceklerin yerleştirildiği bölüm, istendiğinde daha uygun bir şekilde kapatılabilir veya açılabilir olması nedeniyle geçmişe kıyasla hijyen ve rahatlık sağlıyor. Ayrıca, tüm paketlerde daha etkili bir markalaşma alanı uygulandı.

Depolama ve taşıma kolaylığı için tüm tasarımların satış noktasına düz paketlenmiş olarak ulaşması gerekiyordu. Zorluk, satıcının bu düz paketleri açıp kullanmasının zor olmamasını sağlamaktı. Ayrıca, İstanbul gibi kalabalık bir şehirde herkesin iş saatleri içinde mola vermek için çok az zamanı olduğu için, tüketicilerin acele bir şekilde yemek yemelerini sağlayacak şekilde bu paketi tasarladık. Paketleme için en iyi malzemeyi araştırdık ve plastik atığı azaltmak için plastik yerine kolayca geri dönüştürülebilen kağıt kullandık.

Beltur Go ambalajı, İstanbul'da gastronomi hizmetleri sunan Beltur için tasarlandı. Yiyecek kutusu içecek bardağına yerleştirilebildiği için, hem yiyecek hem de içecek tek elle tutulabiliyor, bu tasarım hareket halindeyken yiyecek ve içeceği tüketmeyi mümkün kılıyor. Ayrıca, kutunun içinde sos koymak için açılabilecek küçük katlanmış alanlar var. Ayrıca, paket plastik yerine kağıttan yapıldığı için plastik atığı azaltıyor. Tüm fotoğraflar Musa Çelik tarafından çekildi.

Bu Tasarım, 2021'de A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü: İyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederler. Onlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya için katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Musa Çelik
Görsel Kredileri: All photos taken by Musa Çelik.
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Musa Çelik Designer: Oğuzhan Bağdat
Proje Adı: Beltur Go
Proje Müşterisi: Musa Çelik


Beltur Go IMG #2
Beltur Go IMG #3
Beltur Go IMG #4
Beltur Go IMG #5
Beltur Go IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun