Yang Zhang'ın Olağanüstü Tasarımı: Mi Temple of Heaven Builder Packaging

Çin Sanatının Özünü Yansıtan İnovatif Bir Oyuncak Paketleme Tasarımı

Çinli tasarımcı Yang Zhang, "Mi Temple of Heaven Builder Packaging" adlı projesiyle, Çin'in geleneksel mimari ve sanatının özünü modern bir oyuncak paketlemesine dönüştürdü. Bu tasarım, 2021 A' Packaging Design Ödülü'nde Bronz ödülün sahibi oldu.

Yang Zhang'ın tasarımı, “İmparatorluk mimari havasını yeniden üretme, Çin sanatının özünü miras alma” konseptine dayanıyor. Paketleme üzerine, her bir detayıyla yüz yıllık binanın canlı bir şekilde görüneceği şekilde, dikkatle çizilmiş çizgilerle dua salonunun imajını çizdiler. Daha fazla boşluk bırakan bir tasarım düzeni kullanarak görsel baskıyı dengelediler ve paketlemeyi bir antik resim gibi yorumlamak için ölçülü ve ima eden tasarım tekniklerini kullandılar.

Paketin genel görünümü basit ve netken, detaylar ustalığı yansıtıyor. Yapı, sergileme fonksiyonunu ve paketleme fonksiyonunu birleştiriyor, değerlendirme ve toplama değeri sunuyor, kullanıcılara görsel bir ziyafet veriyor. Tüketiciler, paketin görünümünden ve kullanımından ürünün cazibesini hissedebilirler.

Tasarım, farklılaşmış paketleme yapısıyla iyi bir ürün kullanıcı arayüzü oluşturdu ve markayı canlandırmak için paketlemeyi kullandı. Paketleme boyutu 403x301x155mm'dir ve malzeme olarak kağıt kullanılmıştır.

Proje, 2020'nin Mart ayında başladı ve Mayıs 2020'de Çin, Beijing'de tamamlandı. 2020, Çin Kraliyet Mimarlık Gruplarının 600. yıldönümü olacak ve tasarımcılar, ürünün anlamını paketleme tasarımına enjekte etmek ve Çin'in geleneksel Sun Mao ve antik bina kültürünü tüketicilere aktarmak ve 600. yıldönümüne saygı göstermek umuduyla bu projeye başladılar.

En büyük zorluk, Çin'in geleneksel Sun Mao ve antik inşaat kültürünü tüketicilere nasıl aktarabilecekleri ve ürünlerin içeriğini paketleme tasarımına nasıl enjekte edebilecekleri oldu. Sonunda, basit ama ciddi bir paketleme yapısı ve çekici ve öğretici bir grafik tasarım seçtiler, böylece tüketicileri Sun Mao kültürünün dünyasına yönlendirdiler.

Ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeriyor, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiliyor ve yaşam kalitesini iyileştiriyor, dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: YANG ZHANG
Görsel Kredileri: Image #1:Creative Director Yang Zhang(CEO), Illustrator Jinwei Fan, Photographer Weili Shao Image #2:Creative Director Yang Zhang(CEO), Illustrator Jinwei Fan, Photographer Weili Shao Image #3:Creative Director Yang Zhang(CEO), Illustrator Jinwei Fan, Photographer Weili Shao Image #4:Creative Director Yang Zhang(CEO), Illustrator Jinwei Fan, Photographer Weili Shao Image #5:Creative Director Yang Zhang(CEO), Illustrator Jinwei Fan, Photographer Weili Shao
Proje Ekibi Üyeleri: Beijing AIQI Technology Co., Ltd.
Proje Adı: Hall of Prayer for Good Harvest
Proje Müşterisi: YANG ZHANG


Hall of Prayer for Good Harvest IMG #2
Hall of Prayer for Good Harvest IMG #3
Hall of Prayer for Good Harvest IMG #4
Hall of Prayer for Good Harvest IMG #5
Hall of Prayer for Good Harvest IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun